Brukere online: 397
Brukere i dag: 162
Brukere siste 7 dager: 157725
Ah.. nam!
Ved å lage Rislapper utnytter du rester av risengrynsgrøt på en utmerket måte. Det er bare å tilsette litt egg, sukker og mel, og vips har du tryllet frem deilige lapper fra de kjedelige restene.
Oppskriften gir ca 16 stk.
400 g ferdiglaget risgrøt (ca 5 dl)
3 store egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel
Steking:
ca 50 g smør
Ha egg, sukker, kardemomme og hvetemel i en bakebolle og visp blandingen jevn med en stålvisp. Tilsett risengrynsgrøten og rør jevnt. La deigen stå og svelle i ca 15 min.
Stek små, gyldne lapper i stekepanne på middels varme.
Bruk ca en liten øse med deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.
Rislapper smaker nydelig varme sammen med syltetøy.
Se lignende oppskrift på Klatkager (Danske rislapper). Se også oppskrift på Riskake og Grøtvafler.
7 kommentarer
Det er den første gang jeg
Det er den første gang jeg hat spist dette men debt bar skikkelig godt med Dennie oppskriften
Namnam
Namnam
Hei egner disse seg til å
Hei egner disse seg til å fryses??
Veldig gode, dog litt vel
Veldig gode, dog litt vel søte.. hadde usøtet risgrøt, men ser at til neste gang vil jeg likevel redusere sukkermengden til 4 ss istedet for 5.. ellers perfekte,både fordi de er så gode + man får brukt opp grøt-restene!
Veldig gode!
Veldig gode!
Hadde usøtet risgraut og 3 ss sukker var meir enn nok) spesielt med syltetøy
Brukte 3 s/m egg istedenfor store, det gikk bra. Kanskje små er bedre enn store, det blir ikkje sterk eggsmak (som eg hadde engang med store egg)
Dette er virkelig en av mine
Dette er virkelig en av mine store favoritter! Rislapper med syltetøy eller bare sukker er noe av det best jeg kan få.
Jeg er enig med Anna i at det fungerer vel så bra med små egg. Sukkeret derimot liker jeg mye av. :)
Lager dem ganske ofte. Jeg
Lager dem ganske ofte. Jeg synes at best er å bruke sammalt mel eller 50/50. Da blir det frokost lapper og ikkje dessert. Og 2 egg i størrelse L er nok
Tips: røren kan ikkje stå lenge. Luften kommer ut og lappene blir tynne
Skriv ny kommentar