Marsipankake med bringebærkrem og banan

Her har du min barndoms favoritt!

Kaken har vært det faste innslaget på alle bursdager i familien så lenge jeg kan huske. For meg er derfor dette den aller vanligste marsipankaken - men jeg har etter hvert skjønt at det faktisk ikke er så mange som bruker fyllkombinasjonen bringebærkrem og banan i marsipankaker.

Men det bør alle begynne med, for smaken er kjempegod!

Marsipankake med bringebærkrem og banan
Ingredienser

Kakebunn:
5 egg
3 dl sukker
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
1 dl lunkent vann

Dynking:
0,5 dl melk

Fyll:
4 dl kremfløte
300 g bringebærsyltetøy
3 bananer

Pynt:
3 dl kremfløte
400 g hvit marsipan (eller ferdig kjøpt marsipanlokk)
100 g rosa marsipan
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca 20 min). Sikt i det tørre og bland i forsiktig. Tilsett vannet til slutt og rør deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 45 min.

Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner.

Pisk kremfløten til fyllet. Smak til med bringebærsyltetøy (se tips). Fyll begge kakelag med et lag bringebærkrem og et lag med bananskiver oppå kremen.

Pisk kremfløten til pynten og dekk hele kaken med kremen. Pynt med marsipanlokk, rosa marsipanhjerter og et lite melisdryss.

Tips

Mengden bringebærsyltetøy avhenger av hvor søtt syltetøy du bruker. Smak deg frem!

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift