Bondekaker

Bondekaker bakes ofte til jul og er utrolig gode på smak.

Denne tradisjonelle oppskriften inneholder en god del sirup, som gjør kakene søte og litt harde. Mandlene gir også litt ekstra tyggemotstand.

Disse kakene er herlige å ha i kakeboksen! 

Oppskriften gir ca. 60 kaker. 

 

Ingredienser: 

175 g smør
180 g sukker
1 dl lys sirup
75 g mandler
375 g hvetemel
1 ts natron
2 ts kanel

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Varm opp sirupen til den er tyntflytende. Avkjøl litt og pisk sirupen inn i smørkremen. Hakk mandlene og ha i. Sikt i det tørre og kna sammen deigen.

Form to pølser som er ca. 4 cm i diameter. Pakk rullene i plast og la dem stå kaldt i noen timer og gjerne over natten, slik at de blir harde.

Skjær rullene i skiver (ca. 0,5 cm tykke) med en skarp kniv og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er kalde.

 

 

Bondekaker er kjempegode småkaker! 

 

 

Tips: 

Det er lettere å måle opp sirupen hvis den er litt tyntflytende, så det kan være lurt å sette hele sirupsboksen et øyeblikk i mikroen før oppmålingen.

Det er fort gjort at kakene går litt i stykker når man skjærer skiver og så treffer på en mandel med kniven. Da er det bare å klemme skivene sammen igjen før de legges på stekeplaten.

 

 

 

      

Bondekaker
Ingredienser

175 g smør
180 g sukker
1 dl lys sirup
75 g mandler
375 g hvetemel
1 ts natron
2 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Varm opp sirupen til den er tyntflytende. Avkjøl litt og pisk sirupen inn i smørkremen. Hakk mandlene og ha i. Sikt i det tørre og kna sammen deigen.

Form to pølser som er ca. 4 cm i diameter. Pakk rullene i plast og la dem stå kaldt i noen timer og gjerne over natten, slik at de blir harde.

Skjær rullene i skiver (ca. 0,5 cm tykke) med en skarp kniv og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8 minutter. Avkjøl kakene på rist til de er kalde.

Tips

Det er lettere å måle opp sirupen hvis den er litt tyntflytende, så det kan være lurt å sette hele sirupsboksen et øyeblikk i mikroen før oppmålingen.

Det er fort gjort at kakene går litt i stykker når man skjærer skiver og så treffer på en mandel med kniven. Da er det bare å klemme skivene sammen igjen før de legges på stekeplaten.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift