Brukere online: 2207
Brukere i dag: 26476
Brukere siste 7 dager: 201791
Lillelillelørdag og snart helg, dere!
Her har du spennende, myke cupcakes med smak av kaffelikør, som fylles med sjokoladepudding og pyntes med lekker kaffefrosting.
Sjokoladepudding er herlig fyll i cupcakes!
Høres det greit ut eller?
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
Coffee Liqueur Cupcakes:
♥ 2 egg
♥ 325 g sukker
♥ 175 g smør
♥ 2 dl matfløte
♥ 0,75 dl sterk kaffe
♥ 2 dl coffee liqueur (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 350 g hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl sjokoladepudding (se tips)
Coffee Liqueur Frosting:
♥ 250 g smør
♥ 0,5 dl coffee liqueur (se tips)
♥ 2 ts espressopulver
♥ 500 g melis
Fremgangsmåte:
Ha egg og sukker i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett mykt smør og pisk til en luftig smørkrem.
Bland i matfløte, avkjølt kaffe og kaffelikøren. (Deigen vil muligens skille seg litt nå, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet.)
Sikt litt av melet sammen med bakepulver og natron og rør dette i deigen. Bland til slutt i resten av melet til en jevn deig.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll en god spiseskje med deig i hver cupcakeform.
Legg så på en stor spiseskje med sjokoladepudding.
Dekk med resten av kakedeigen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, se tips). Avkjøl helt.
Til frostingen piskes mykt smør sammen med espressopulver, kaffelikør og melis til du får en luftig kaffekrem.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver cupcake.
Tips:
♥ Du kan bruke den kaffelikøren du liker best. Det finnes mange å velge mellom Jeg brukte Tia Maria. Du kan også bruke Kahlua eller annen kaffelikør som Irish coffee liqueur.
Du kan også bruke kremete kaffelikør (Irish coffee cream liqueur) slik som Baileys og Sheridans, og det vil gi en mildere kaffesmak på cupcakesene.
♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladepudding til fyllet.
♥ Ikke overstek muffinsene, for da blir de tørre. Når du sjekker med kakenål, må du huske på at sjokoladepuddingfyllet vil være flytende inni muffinsene også når muffinsene er ferdigstekte. Sjekk derfor om det er kakedeig du får på kakenålen, eller bare sjokoladepuddingen.
♥ Vær nøye med å avkjøle muffinsene helt før du pynter dem med kaffekremen, ellers smelter kremen.
♥ Cupcakesene smaker aller best ferske og romtempererte, men de kan også fryses.
Er du glad i kaffelikør og sjokolade vil du elske disse cupcaksene!
Sjokoladepuddingen gjør cupcakesene saftige, og sjokoladesmaken balanserer kaffelikørsmaken på en nydelig måte!
Spennende cupcakes, med deilig smak for voksne!
♥ ♥ ♥ ♥
Coffee Liqueur Cupcakes:
♥ 2 egg
♥ 325 g sukker
♥ 175 g smør
♥ 2 dl matfløte
♥ 0,75 dl sterk kaffe
♥ 2 dl coffee liqueur (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 350 g hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl sjokoladepudding (se tips)
Coffee Liqueur Frosting:
♥ 250 g smør
♥ 0,5 dl coffee liqueur (se tips)
♥ 2 ts espressopulver
♥ 500 g melis
Ha egg og sukker i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett mykt smør og pisk til en luftig smørkrem.
Bland i matfløte, avkjølt kaffe og kaffelikøren. (Deigen vil muligens skille seg litt nå, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet.)
Sikt litt av melet sammen med bakepulver og natron og rør dette i deigen. Bland til slutt i resten av melet til en jevn deig.
Ha papirformer i muffinsbrett. Det skal bli ca 12 stk av denne oppskriften. Fyll en god spiseskje med deig i hver cupcakeform.
Legg så på en stor spiseskje med sjokoladepudding.
Dekk med resten av kakedeigen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, se tips). Avkjøl helt.
Til frostingen piskes mykt smør sammen med espressopulver, kaffelikør og melis til du får en luftig kaffekrem.
Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver cupcake.
♥ Du kan bruke den kaffelikøren du liker best. Det finnes mange å velge mellom. Jeg brukte Tia Maria. Du kan også bruke Kahlua eller annen kaffelikør som Irish coffee liqueur. Du kan også bruke kremete kaffelikør (Irish coffee cream liqueur) slik som Baileys og Sheridans, og det vil gi en mildere kaffesmak på cupcakesene.
♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladepudding til fyllet.
♥ Ikke overstek muffinsene, for da blir de tørre. Når du sjekker med kakenål, må du huske på at sjokoladepuddingfyllet vil være flytende inni muffinsene også når muffinsene er ferdigstekte. Sjekk derfor om det er kakedeig du får på kakenålen, eller bare sjokoladepuddingen.
♥ Vær nøye med å avkjøle muffinsene helt før du pynter dem med kaffekremen, ellers smelter kremen.
♥ Cupcakesene smaker aller best ferske og romtempererte, men de kan også fryses.
4 kommentarer
Jeg elsker alt ved den nye
Jeg elsker alt ved den nye nettsiden din! Så oversiktlig og så fristende:) Imidlertid lurer jeg på om det er noe feil ved søkefeltet og den "ordsvermen". Hvis jeg søker på banan eller trykker på banan, får jeg i beste fall ett treff. Beviselig er det mye med banan i her! Kan det skyldes at jeg bruker ipad?
Ellers er alt perfekt og oppskriftene nydelige!
Så hyggelig å høre at du
Så hyggelig å høre at du liker det nye designet, Mari :-)
Neida, er ikke noe feil hos deg. Det er jeg som ikke har programmert dette ferdig. Krever at jeg indekserer alle de gamle oppskriftene mine manuelt på disse stikkordene, og dette arbeidet har jeg bare så vidt begynt på (andre ting som ikke er ferdig også, og som jeg har beskrevet i innlegget under Nyheter). Men det kommer litt etter litt og skal bli veldig bra til slutt :-)
I mellomtiden kan du bare søke på banan i ingrediensfeltet, så får du opp alle treffene som inneholder banan.
Takk for svar og tips:) Klart
Takk for svar og tips:) Klart det er mye jobb å konvertere fra en "gammel" side til en ny! Dette er favoritt-bloggen min, og jeg bruker sikkert en halv time her hver dag, haha! Stå på, Kristine:)
Så koselig:) Takk Mari!
Så koselig:) Takk Mari!
Skriv ny kommentar