Himmelsk marengskake

Himmelsk marengskake er en av de absolutt aller beste kakene jeg noensinne har smakt - og det sier ikke så rent lite...! Da mannen min testet kaken kom han til samme konklusjon, og vi snakker her om en usedvanlig kritisk og ikke minst erfaren kakesmakstester...  Wink

 

 

Himmelsk marengskake består av en myk kakebunn som dekkes med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppå der har man et tykt lag luftig pisket krem. Den øverste kakebunnen består av en marengsbunn som er laget med brunt sukker. Peanøtter og hakket sjokolade til pynt passer perfekt til resten!

Kort og godt: "Himmelsk marengskake" smaker HIMMELSK!

 

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Marengsbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen:
♥ 50 g peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melis
♥ 2 eggeplommer

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Kakebunnen:

Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Det blir et tynt lag deig.

Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15 - 20 minutter (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kakebunnen helt i formen (la den helst stå i kjøleskapet over natten, se tips).

 

 

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
 

Marengsbunnen:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse.

Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen.

 

 

Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.


Sjokoladekrem:

Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.
 

Montering:

Legg kakebunnen på et fat.

Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag.

 

 

Dekk med pisket krem.

Legg marengsbunnen på toppen.

 

 

Så lekker kake! 

 

 

Den mest populære kaken på kakebordet!  😉

 

 

Tips: 

♥ Merk at kakebunnen skal bli tynn. For å unngå at den går i stykker, er det lurt å la den stekte kaken avkjøles i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Etter en natt i kjøleskapet blir bunnen fastere og det blir lettere å løsne den fra formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et kakefat. 

♥ Marengsbunnen kan også lages dagen i forveien. Den kan stå i romtemperatur over natten. 

♥ La kaken helst stå og trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.

 

 

Anbefaler deg varmt å teste ut denne deilige kaken her! 

 

 

God fornøyelse!  😊
 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Himmelsk marengskake
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 egg
♥ 80 g sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Marengsbunn:
♥ 3 eggehviter
♥ 180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen:
♥ 50 g peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 75 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g melis
♥ 2 eggeplommer

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Det blir et tynt lag deig.

Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15 - 20 minutter (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kakebunnen helt i formen (la den helst stå i kjøleskapet over natten, se tips).Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Marengsbunnen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.

Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen.

Tips

♥ Merk at kakebunnen skal bli tynn. For å unngå at den går i stykker, er det lurt å la den stekte kaken avkjøles i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Etter en natt i kjøleskapet blir bunnen fastere og det blir lettere å løsne den fra formen, dra av bakepapiret og flytte den over på et kakefat. 

♥ Marengsbunnen kan også lages dagen i forveien. Den kan stå i romtemperatur over natten. 

♥ La kaken helst stå og trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.

171 kommentarer

Jeg bruker vanlig demerarasukker (lysebrunt sukker) her, Evy. Det går sikkert fint å bruke annen, mørkere type brunt sukker, men det gir nok litt tyngre smak.

Kan hvetemelet erstattes med f.eks. potetmel for å gjøre kaken glutenfri? Kaken høres deilig ut og ser lekker ut

Bruk fin kake mixfra Toro. Da blir kaken glutenfri. Men bruk litt mindre mengde glutenfritt mel. (Jeg bruker på 9 dl vanlig oppskrift 7 dl glutenfritt.) Røren ser bløt ut, men det blir bra. Kakene blir faktisk super gode med glutenfritt mel.

Hei!
Har lyst å prøve denne kaken. Ser lekker ut :)
Skal kakebunnen stekes midt i ovnen eller nederst i ovnen?

Det er melis i sjokoladekremen i stedet for sukker, så det blir søtt nok - ingen fare, Eli ;-)

Den så himmels ut helt TOM for kalorier, med tomme kalorier du ;-) he he. Den tar vel litt tid å lage når det er så mange prosesser. Men hva gjør man ikke når det gjelder noe søtt og godt :-)

Dermerasukker er ikke det samme som brunt sukker, det er råsukker dvs at det ikke er raffinert og dermed blir litt sunnere enn det hvite, det har også litt mer karamellsmak enn raffinert sukker. Alle Mega og Meny butikker har det iallefall, men om det skulle være tomt vil jeg tro du får omtrent samme resultat om du blander hvitt og brunt sukker, kanskje med litt mer hvitt enn brunt, men har aldri prøvd dette så det er bare ett forslag.. :-)

Denne kaken må bare prøves :) et spm.; skal det være bakepapir i bunnen av kakebunnen også?(står at man skal ta det av)

Mannen i huset her er også allergisk mot peanøtter, så vi brukte ritz-kjeks, då får du den salte smaken. Hadde forøvrig banan på i tillegg, då blei kaka litt mindre mektig. Det vart virkelig prikken over i-en. :)

skal det være salte peanøtter...synes vel kombinasjonen av salt,og søtt er herlig jeg da...dette blir smaskens tror jeg...noe for kakemonser..

No e kakebotnen i ovnen, baka me potetmjøl å brukte Splenda istadenfor sukker. E der noke alternativ til sunnare brunt sukker? He kjøpt inn coop sin 70% kokesjokolade, laktosefri fløyte å valnøtte istadenfor peanøtte. E spent på resultate ;) Noken so he prøvdt noke lignande?

Å, så god den så ut, må prøves. Eeeelsker marengskaker <3
Til de som spør om glutenfritt, kan erstatte hvetemel med glutenfritt mel.

For glutenfri versjon, så kan man sikkert bruke Toro sin lyse kakemiks istedenfor hvetemel. Eventuelt en av Semper sine mikser. Jyttemjøl tror jeg setter litt for mye beisk smak til at det passer i dette tilfellet.
Uten at jeg har prøvd, enda.

Som svar på av Grethe (ikke bekreftet)

Ja, ligner på smak, men likevel en annerledes kake på grunn av kakebunnen og marengsen med brunt sukker.

Det kan du, men noe av poenget her er å få brun farge på marengsen, så bruk helst brunt sukker for riktig smak og utseende

Mørk eller lys sjokolade...salta eller usalta peanøtter...eg i gang med baking no...:)

No står bunnen i ovnen, men eg trur eg må ha piska
for masse eggene. Bunnen min ser ut som ein sukkerbunn.
+ at den må steikast kanskje lenge.

Syns det ser ut som det er ei skikkelig god kake ,men har veldig problem me å få bunnen gjennomstekt. Den har nå stått nesten en time i ovnen og er fortsatt ikke gjennomstekt.

et spørgsmål fra en færing i Danmark, hvad er kremefløte? ellers ser kagen lækker ud, jeg vil prøve at bage den til en hyggestund på fredag:o)

Kaken kan helt fint lages kvelden i forveien forutsatt at den står helt kjølig så kremen ikke blir sur og kornete. Men for øvrig er denne kaken ferskvare på grunn av mye pisket krem, som jo alltid smaker best helt ferskt.

Hei :) dette ser virkelig godt ut, men jeg lurer på, går det ann å bytte ut vanlig mel med glutenfritt mel siden det er såpass lite? :)

Du skriver: Kakebunnen: Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret, -det betyr ikke like lenge som til eggedosis? Ellers må den prøves, ser veldig god ut :)

Joda, blir nesten som eggedosis, men siden det er mer eggeplommer enn eggehviter, blir ikke blandingen like luftig som vanlig eggedosis. Pisk til fargen blir lysere og blandingen luftigere, ca 5 minutter. Ja, veldig god kake!

Er ikke noen dreven kakebaker,men prøver meg på denne lell.. Syns kakebunnen ble så rar.. Lav og virker litt hard.......? Tro om det går an å lure det til med en kjøpt bunn nederst?? :/

Jeg ser at det skal piskes inn eggeplommer i sjokoladekremen. Seriøst, er det godt med rå eggeplommer? Grøsser ved tanken jeg altså, men kaka ser himmelsk ut. Blir det ikke eggesmak på kremen da?

Hei.

Den kaken så utrulig god ut!! Skal det ikke være sukker sammen med fløte, når man visper kremen?

Har laget kakebunnen nå,og den sto i ovnen ca 30 min. Nå har jeg avkjølt den og tatt av bakepapiret. Skal den være litt klissete? Burde den stå enda lengre i ovnen ?

No har eg laga den Glutenfri, brukte semper mix, eg har for vane å halvere sukkermegde i kaker, det har eg og gjort i denna. So får eg dømme den i morgon. Såg veldig god ut og enkel å kjekk å lage.

Kanskje man kan lage en mandelbunn hvis man ikke skal ha gluten? Jeg kommer til å prøve det. Samme bunn som suksessterte tenkte jeg.

Hei. Er nettopp ferdig med å lage denne kaken til farsdagen i morgen. Håper den smaker like godt som den ser ut :-) Jeg hadde litt problemer med klissete kakebunn som satt fast i bakepapiret, men jeg lappet det etterpå så godt jeg kunne. Men kanskje kan et vanlig sukkerbrød være like ok å bruke som bunn. Den skal vel ikke være så høy, men det kan jo deles på midten og bruke bare den ene delen. Noen som har prøvd det? Nå blir det spennende å spise denne i morgen da :-)

Lager denne kaken as we speak (farsdag imorgen!). Lukter nydelig her!! Blir dessverre ikke hjemme når den skal sprettes, men satser på faren min blir fornøyd.
Han er veldig glad i pavlova, men etter et år med pavlova til hver "store dag" så blir det deilig med en ny variant :)

Da var kaken bakt...ser fin ut, men sjokoladekremen ble litt "tørr"så jeg hadde i mere smør..så kunne jeg ikke dy meg..hadde vaniljesukker i kremfløten ;) blir spennende å smake i ettermiddag ;)

Hei! Siden det i oppskriften kun skal 2 ss hvetemel, tror du en kunne brukt glutenfritt mel istedenfor?

Ligner på en variant jeg har laget i mange år, som er alles favoritt. Vi kaller den Pudereekake. Man lager to marengsbunner, og har kremfløte og hakket sjokolade mellom og oppå. Kan og pyntes med jordbær til fest. Perfekt for glutenallergikere. :)

Denne må absolut prøves.
Men endnu et spørgsmål fra Færøerne. Melis er det det samme som flormelis? Der er sukker i bunden, rørsukker (tror jeg) i marengsen og er det så flormelis i kremen?

Hei! Fantastisk kake !! Det jeg lurer på er om kaken kan lages dagen i forveien, og så ha på kremen dagen etterpå? Bunnen må kanskje pakkes inn i plast? Ikke marengsen altså:-))

Denne kaken gikk rett i søpla. Kakebunnen ble helt mislyket. Det er ikke mulig å fjerne bakepapiret etter å ha stekt marengsen. Da blir den helt ødelagt.

Hei :)
Jeg bruker og smøre formen etter at jeg har hatt bakepapir på både marengs og kakebunn. Da drar jeg den lett av. Hjelper til med en kniv om bunnen om sitter fast i bakepapiret enkelte plasser.

Jeg er kakemonsteret, og har smakt denne himmelske marengskaken - den er himmelsk! Men jeg fikk oppskriften først nå. Det er en ting som jeg lurer på. For kakebunnen brukes 3 ss hvetemel. Under diskusjonen under ang glutenfrie alternativer er det en som bruker hhv 7-8 dl..
???

Jeg opplevde også at kakebunnen var umulig å fjerne fra bakepapiret. Først stekte jeg den i 45 min i stedet for 20, deretter røyk den i 1000 biter. Det endte med at jeg lagde en annen bunn jeg har oppskrift på som er til Saras Marengskake, som er noe av det samme, i stedet for sjokolade og peanøtter bruker jeg banan og mandler. Nå har jeg endelig montert kaken, og det blir spennende å smake.

Hei :) Den kaken skal jeg prøve å lage, men jeg skal smelte sjokolade i fløten ,så den holder seg lenger, er ikke så veldig gla i alt for mye fløte på en gang, så sjokosmak i fløten tror jeg blir bra og kremen blir fastere og :) God jul :)

Jeg har stekt bunnen nå på 180 gr i 15 minutter og den ble veldig fin, tror 150 gr som står i oppskriften blir for lite, derfor mange får mislykket bunn.

Can you send this to me in English ? Dont understand all the ingredients , like kokoschokoladen.

Takk.

Denne her så utrolig god ut, men tror jeg bytter ut bunnen med en mandelbunn. Mandelbunn er også en god erstatning for de med cøliaki. Grovhakker man mandlene blir også bunnen mer crunchy.

Har nettop laget kaken. Synes marengsbunnen ble veldig mørk med brunt sukker. Laget derfor en ny med vanlig hvitt sukker, og da ble jeg fornøyd. Kaken ble utrolig god, nam nam - bør prøves

Har laget kaken nå, veldig tidkrevende! Men er super spent på smaken! Sjokolade kremen er jeg VELDIG usikker på.. smeltet smøret, rørte inn sjokoladen til den var smeltet. Hadde så i melis og rørte det godt inn før jeg hadde i eggeplommene. Da skjedde det noe rart. Kremen skilte seg fra smøret, og ble lik tyggegummi i konsistens.. Kan det være temperaturen på smøret jeg bommet på? Kanskje avkjøles litt? Huff... ja man lærer så lenge man lever

Hei, jeg lurer også litt på kakebunn...kun 2 ss mel til så mye egg...noe som mangler? Fann annen oppskrift på den me 2dl kokos i tillegg....höres ut som d fyller ut bedre men liker ikke kokos... Kan noen hjelpe meg me dette innen jeg pröver kakan? :-)

Det er ikke lite mel i forhold til egga,ett egg + plommer . Jeg har bakt denne mange ganger . Det lønner seg å fryse sukkerbrødet i forma og ta den opp å ha på sjokoladen mens den er frossen. Lettere å få det jemt utover.

Kaken ser nydelig ut. Men kan denne kaken lages ferdig dagen før den skal serveres eller blir det ikke så bra ?
Ser at den gjerne kan stå noen timer men kan den stå et døgn før den serveres. ?

Har servert denne kaka i dag,den vart absolutt godkjent i heimen Det gjekk fint å bytte ut kveitemjølet i botnen med potetmjøl slik att den vart Glutenfri. Dessuten kan botnane lagast fleire dagar i forveien,slik att det er enkelt å lage sjokoladekremen/kremen og montere den den dagen ho skal monterast. Eg laga dei to botnane på onsdag, pakka dei inn og sette dei på eit forholdsvis kjølig rom ( ikkje i kjøleskap),tok dei fram og monterte/ pynta på søndag.

Hei. Laget denne kaken, hadde ingen problemer med bunner og krem. Men sjokoldekremen blei knallhard når jeg hadde den på. Ikke noe særlig godt å spisevda. Hva gjorde jeg galt her? Glad for tips, for det er en nydelig kake :)

Spændende kage :)

Kan kagen laves færdig dagen inden den skal bruges?

Et stykke tid siden min dansk var i daglig brug, men jeg vil gøre et forsøg:
Meget vil være ret ens på norsk og dansk, nøjes derfor med en lille ordliste:

sukker=melis
brunt sukker= det sukker/melis der bruges i brunsviger/drømmekage
Melis=flormelis
Kremfløte=piskefløde

Ha deigen i: Kom dejen i
Stek=Bag
Avkjøles=Køle af
Smør (under punktet montering)=Bre

Begge bunnene kan helt sikkert fryses hver for seg, for så å montere den sammen (med fløten) den dagen den skal spises... Etter hva en annen her sier er det da lønnsomt å smøre s¨jokoladekremen på frossen bunn også, og bakepapir et ingen kunst å fjerne på frosne bunner. Så det er kanskje til og med anbefalelsesverdig å gjøre det slik...

Hei
Bunnen ble tynn og klissete noen som kan forklare hvorfor?

Som svar på av Leikny (ikke bekreftet)

Bunnen skal være tynn, men ikke klissete. Den kan bli klissete hvis den er stekt for kort tid eller hvis man har pisket for kraftig etter at melet er tilsatt. Melet skal kun vendes forsiktig inn i eggedosisen slik at luften i kakebunnen bevares.

Kaka ser supergod ut!
Funker det å lage delene kvelden før og oppbevare hver for seg, og så piske krem og montere dagen etter? Liker best kremfløte helt fersk..

Hei!
Jeg har også opplevd at kakebunnen ble tynn og klissete. Jeg har isteden laget vanlig sukkerbrødbunn. Resultatet ble da veldig bra

Fantastisk god kake Ble en sikker vinner når denne nydelige kaken ble servert, så nå har jeg bestillinger i hele mai måned til selskap, konfirmasjoner etc Bare for å å tilfør mer kalorier, lager jeg også vaniljekrem som jeg har oppå sjokoladekremen, og så topper med krem

Ser lekker ut. Prøves til gullbryllup. Forslag: Fryse kakebuene med sjokoladekremen. Lage marengsen m/strøet. Denne legges i tett boks. Så når kaken skal brukes, pisker jeg kremen og monterer. Er jeg på jordet nå? Må jo ordne så det er minst mulig å gjøre den aktuelle dagen!!

Det du foreslår bør funke veldig fint! Kakebunn med sjokoladebunn kan fryses, og marengsbunnen holder seg i romtemperatur et par dager. Så kan kaken fylles med pisket krem på serveringsdagen! :-)

Nå føler jeg meg rimelig uegnet på kjøkkenet :( tenkte å lage denne lekre kreasjonen til i morgen. Men jeg kommer ikke lenger enn til marengsen.... Nå går andre marengsen i søpla! Skjønner ikke hva jeg gjør galt. Hever fint i ovnen, men når jeg tar den ut, så kolapser den, og/fordi den er "tom" inni. Har jo laget vellykkede pavlova-marengser før, men denne .... Hjææælp!! Noen der ute med kloke svar? Mvh Grethe

Prøv å lage marengsbunnen dagen i forveien og la den stå i formen til dagen etter. Så blir det lettere å få den ut av formen uten at den går i stykker.

Mener du brun farin eller demerasukker? Har brent meg på det i en annen av dine oppskrifter. Jeg tenker automatisk på brunt sukker som brun farin..skal bake kaken nå, så hadde vært takknemlig for et raskt svar.. PS! Elsker siden og boken din, helt i min gate!! De brukes flittig, så tusen takk for at du deler dine oppskrifter og kunnskap

Jeg mener som regel lysebrunt demararasukker når jeg skriver brunt sukker. Hvis jeg mener brunt farin, pleier jeg å skrive det (eller mørkt muscovadosukker).

Sjokoladekremen skilte seg to ganger,forstår ikke hvorfor! Begynner å bli dyrt... hvor lenge skal man piske de eggeplommene i sjokoladen?

Vær veldig forsiktig med varmen, ellers kan sjokoladekremen skille seg. Eggeplommen pisker jeg inn for hånd med en spiralvisp. Ikke lenge pisking, bare slik at eggeplommen blander seg fint i kremen. Eggeplommen gjør at sjokoladekremen blir smidigere i konsistensen og mer glansfull.

Prøvde kake bunnen med Semper fin kakemiks. Måtte stekes i 30 min. Avkjølte kaken helt men den satt fast i bakepapiret. Hva har jeg gjort feil.

Hei

Jeg har laget denne flere ganger, synes den smaker klart best med hvitt sukker i marengsen. Fantstisk god kake

Jeg lagde en litt annen variant av kaken. Jeg hadde ferske jordbær sammen med kremen mellom de to bunnene (i tillegg til sjokoladekremen). Så droppet jeg peanøttene på toppen. Kaken ble vanvittig god og mottakelsen likeså. Fikk høre at det var «den beste kaken noensinne». Anbefales på det varmeste :)

Dette sukkerbrød et var helt ubrukelig... Tynn og klissete og minnet mer om omelett. To stk gikk i søpla og måtte ut å kjøpe sukkerbrød. Bruk vanlig oppskrift på sukkerbrød her er mitt råd.

Det er ikke meningen at denne kakebunnen skal bli som et sukkerbrød. Mye tynnere. Men den skal ikke bli som en omelett. Viktig at mel og bakepulver vendes forsiktig inn i eggedosisen for å bevare luften i den.

Til de som spør om kaken kan lages dagen før:

Jeg pleier å lage marengsen og sukkerbunnen dagen før. Marengsen oppbevarer jeg i romtemperatur og sukkerbunnen i kjøleskapet. Krem og sjokoladekrem lager jeg samme dag som den skal spises. Den blir alltid knallgod!

Takk for svaret ditt, Mari. Det er akkurat det jeg også gjør. Jeg har skrevet dette inn i oppskriften nå, så håper at flere nå vil lykkes med å få til denne kaken :-)

Kakebunnen, er det sukkerbrød det skal være? Den er vrien å få til den kakebunnen

Som svar på av Frid A. (ikke bekreftet)

Kakebunnen her skal bli mye tynnere enn et sukkerbrød. La den stå kaldt i formen over natten, så blir det lettere å få den ut av formen.

Jeg har skrevet kan fryses på denne kaken . Har baket denne og den er veldig god. Men kan denne fryses vet ikke om det er rett kake jeg har skrevet fryses på ?

Personlig foretrekker jeg å ikke fryse kaker som er fylt med fløtekrem fordi jeg synes at kremen kan bli litt rennende ved tining. Hvis du fryser den, bør den i hvert fall tines gradvis i kjøleskapet.

Jeg har prøvd meg 2 ganger på denne oppskriften, og har gitt den et nytt navn når det gjelder bakingen. Fra himmelsk til h...ete. Jeg baker mye og har lang erfaring, men denne kaken får jeg ikke til. Som jeg leser mange kommentarer på, bunnen er helt håpløs og få av papiret. Den var fortsatt ikke gjennomstekt etter 30 min på 150 gr, og stod enda 20 min. Kaken følger med papiret og bare smuldrer opp. Marengsen var også håpløs og få av papiret og siden det er strødd nøtter og sjokolade på, kan man heller ikke snu den for fjerne papiret. Sjokoladekremen var vellykket. Man blir så frustrert når man følger oppskriften til punkt å prikke, så blir det mislykket. Ellers bruker jeg ofte oppskrifter fra søte liv, og alltid vært fornøyd.

Hei, La kakebunnen avkjøles i kjøleskapet over natten før du tar den ut av ovnen. Den er såpass tynn, så det hjelper med å gjøre den mer stabil slik at den kan tas ut av formen uten at den går i stykker. La også marengskaken stå til dagen etter før du tar den ut av ovnen. Den kan stå i romtemperatur. Gjør du dette, blir begge bunnene lettere å få ut av formene.
Jeg har skrevet fyldigere beskrivelse av fremgangsmåte og tips inn i oppskriften nå, så håper det hjelper til med å få til vellykket resultat!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift