Brukere online: 2566
Brukere i dag: 37044
Brukere siste 7 dager: 198349
Les macarons, c'est comme toi, craquants au-dehors et moelleux en-dedans.
The macarons, they are just like you, crunchy on the outside and soft on the inside.
(Simonetta Greggio)
♥
Franske macarons er noe av det beste jeg vet!
Disse har jeg farget rosa (ref. at jeg er i Valentinesmodus ) og fylt med en nydelig, luftig hvit sjokoladekrem. Makronene nærmest smelter på tungen -
Macarons:
150 g skåldede mandler
150 g melis
- -
60 g romtemperert eggehvite
35 g sukker
- -
0,5 dl vann
150 g sukker
- -
60 g romtemperert eggehvite
rosa konditorfarge
Hvit sjokoladekrem:
1,5 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar den hvite sjokoladekremen:
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hvit sjokolade oppdelt i biter. Rør til alt har smeltet. La kremen stå i kjøleskapet til dagen etter (eller minst 5 timer). Dagen etter kan du eventuelt piske opp den kalde hvite sjokoladefløten i noen sekunder med håndmikser, til den blir kremete.
- -
Macarons:
Kjør skåldede mandler og melis sammen i food processer til blandingen blir helt finmalt. Sikt blandingen så du får fjernet eventuelle mandelbiter som ikke har blitt malt smått.
Mål opp 60 g eggehvite. Pisk dette til hvitt, mykt skum. Tilsett 35 g sukker og pisk videre til stiv marengs.
Ha vann og 150 g sukker i en kjele. Kok dette i noen minutter til sukkerlake til den er seig, men fortsatt helt lys og gjennomsiktig.
Hell den varme sukkerlaken så i en tynn stråle inn i marengsen under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre i ca 5-10 min, så marengsen blir skikkelig stiv (du skal kunne løfte bollen opp-ned uten at marengsen rører på seg).
Vend så for hånd inn resterende 60 g romtemperert eggehvite og mandel-/melisblandingen i marengsen til alt blir godt blandet.
Bland til slutt i rosa konditorfarge (se tips).
Gjør klar to stekeplater dekket med bakepapir eller bruk silikonmatte bereget på macarons som jeg har gjort her. Bruker du silikonmatte, kan det være greit å spraye den lett med formfett.
Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate eller langpanne inn i ovnen på nest nederste rille.
Ha mandelmarengsmassen i en kakesprøyte med rund tut (ca 1 cm i diameter). Sprøyt ut små runde pletter på bakepapiret på størrelse med en 5-krone (2,5 cm). Bank eventuelt platen forsiktig mot bordet for at plettene skal glatte seg ut.
La så makronene stå i romtemperatur og tørke før steking i 20-30 min. De har stått lenge nok når de kjennes tørre på overflaten når du tar forsiktig på dem med fingeren.
Sett stekeplaten med makroner inn i ovnen i rillen over stekeplaten som er der fra før (det vil si rillen over den nest nederste). Stek makronene i 8-12 min. De er ferdig når de løsner fra bakepapiret, men de vil fortsatt være litt myke mens de er varme. Ta makronene ut av ovnen og avkjøl til de er helt kalde.
Sorter makronene så du får to og to som er noenlunde like store. Legg dem sammen med den hvite sjokoladekremen. Oppbevar makronene kjølig så sjokoladekremen festner.
Tips:
♥ 120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene må være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).
♥ Rosa konditorfarge fås kjøpt i flere kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker. Merk deg at du må ha nokså sterk farge på makronene fordi de blir mattere i fargen i løpet av stekingen. Bruk helst rosa pastafarge, som er konsentrert farge som ikke tynner ut marengsen.
♥ Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" her på Det søte liv.
♥ Macarons er vakre å bruke som pynt på kaker. Jeg brukte noen av disse macaronsene som pynt på Bamsemumskake
Ja.., jeg er i Valentinesmodus
Det blir romantisk gjærbakst her på Det søte liv i morgen!
Macarons:
150 g skåldede mandler
150 g melis
- -
60 g romtemperert eggehvite
35 g sukker
- -
0,5 dl vann
150 g sukker
- -
60 g romtemperert eggehvite
rosa konditorfarge
Hvit sjokoladekrem:
1,5 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
Start dagen i forveien med å lage klar den hvite sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hvit sjokolade oppdelt i biter. Rør til alt har smeltet. La kremen stå i kjøleskapet til dagen etter (eller minst 5 timer). Dagen kan du eventuelt piske opp den kalde hvite sjokoladefløten i noen sekunder med håndmikser, til den blir kremete.
- -
Kjør skåldede mandler og melis sammen i food processer til blandingen blir helt finmalt. Sikt blandingen så du får fjernet eventuelle mandelbiter som ikke har blitt malt smått.
Mål opp 60 g eggehvite. Pisk dette til hvitt, mykt skum. Tilsett 35 g sukker og pisk videre til stiv marengs.
Ha vann og 150 g sukker i en kjele. Kok dette i noen minutter til sukkerlake til den er seig, men fortsatt helt lys og gjennomsiktig.
Hell den varme sukkerlaken så i en tynn stråle inn i marengsen under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre i ca 5-10 min, så marengsen blir skikkelig stiv (du skal kunne løfte bollen opp-ned uten at marengsen rører på seg).
Vend så for hånd inn resterende 60 g romtemperert eggehvite og mandel-/melisblandingen i marengsen til alt blir godt blandet. Bland til slutt i rosa konditorfarge (se tips).
Gjør klar to stekeplater dekket med bakepapir. Varm opp ovnen til 160°C og sett en stekeplate eller langpanne inn i ovnen på nest nederste rille. Ha mandelmarengsmassen i en kakesprøyte med rund tut (ca 1 cm i diameter). Sprøyt ut små runde pletter på bakepapiret på størrelse med en 5-krone (2,5 cm). Ha litt avstand mellom kakene. Bank eventuelt platen forsiktig mot bordet for at plettene skal glatte seg ut.
La så makronene stå i romtemperatur og tørke før steking i 20-30 min. De har stått lenge nok når de kjennes tørre på overflaten når du tar forsiktig på dem med fingeren. Sett stekeplaten med makroner inn i ovnen i rillen over stekeplaten som er der fra før (det vil si rillen over den nest nederste). Stek makronene i 8-12 min. De er ferdig når de løsner fra bakepapiret, men de vil fortsatt være litt myke mens de er varme. Ta makronene ut av ovnen og avkjøl til de er helt kalde.
Sorter makronene så du får to og to som er noenlunde like store. Legg dem sammen med den hvite sjokoladekremen. Oppbevar makronene kjølig så sjokoladekremen festner.
♥ 120 g eggehvite tilsvarer ca 4 stk eggehviter, men du bør for sikkerhets skyld måle opp mengden. Eggehvitene må være romtempererte (la de gjerne stå ute i rommet over natten).
♥ Rosa konditorfarge fås kjøpt i flere kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker. Merk deg at du må ha nokså sterk farge på makronene fordi de blir mattere i fargen i løpet av stekingen. Bruk helst rosa pastafarge, som er konsentrert farge som ikke tynner ut marengsen.
♥ Flere nyttige tips finner du i grunnoppskriften på "Franske makroner (Macarons)" her på www.detsoteliv.no.
2 kommentarer
Hei jeg har ikke mandler er
Hei jeg har ikke mandler er det noe annet jeg kan bytte det med?
Hei:)
Hei:)
Skal bake til et bryllup til lørdag hvor det er ønsket macarons med hvitt fyll.Så oppskriften som virket god og bra, men har ikke lagd dette før. Lurer på hvor mange kaker det blir av den porsjonen? Jeg bør ha rundt 90 stk;)
På forhånd takk for hjelpen:)
Hilsen Lene
Skriv ny kommentar