Brukere online: 1143
Brukere i dag: 41386
Brukere siste 7 dager: 197044
Happy Diwali and a Happy New Year!
I dag starter årets største fest i India som heter Diwali - dette er hinduenes nyttårsfeiring og står for "the festival of lights"! Ved feiringen av det nye året, feirer man at det gode vil seire over det onde, og at lyset vil seire over mørket.
Verdt å merke seg er at i følge hinduenes kalender går vi inn i året 2071 i morgen!
Som dere vet, var jeg i India i forrige uke, og over alt - på hustak, trær, i butikkene og alle andre steder man kan tenke seg - ble det jobbet med å klargjør til Diwali ved å henge opp diverse lys og pynt.
Diwali feires i 4 dager, familie og venner møtes, man gir gaver til hverandre og spiser masse god mat.
Jeg har aldri vært i India under Diwali, men håper på å få oppleve det en gang.
Indisk mango er noe av det beste som finnes! Vi kjenner den i Norge best som pakistansk mango. Poenget er at det er mango med gult skall som har den aller søteste mangosmaken.
Mangopuré (også kalt mango pulp) er en form for mangomos som fås kjøpt på hermetikkboks i enkelte spesialforretninger.
Jeg har foreløpig kun sett produktet i butikker på Grønland i Oslo, men jeg krysser fingrene for at flere får øynene opp for dette fantastiske produktet og at det blir mer tilgjengelig for folk.
Mango pulp smaker nydelig som saus oppå vaniljeis, se desserten Mango Pulp & Vanilla Ice Cream her på Det søte liv.
I dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage en alldeles nydelig ostekake ved å bruke mango pulp som lokk på toppen.
Mangosmaken blir intens, søt og god - slik man er vant til at mango skal smake i India.
Kaken lyser opp med en vakker gul farge - slik alt skal gjøre når man feirer Diwali!
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør
Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen.
Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.
Tips:
♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her på Det søte liv.
♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert.
Happy Diwali!
The Indian festival of light!
Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør
Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin
Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen.
Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.
♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her.
♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert
26 kommentarer
Kan man ha oppi litt av
Kan man ha oppi litt av pulpen i ostemassen for å få litt smak?
Har du laget sukkerblomstene
Har du laget sukkerblomstene selv eller kjøpt dem? :)
Kan man droppe gelepuler?
Kan man droppe gelepuler?
Nei, fordi det er det som
Nei, fordi det er det som gjør blandingen fast
Har Mango Pulp på
Har Mango Pulp på innvandrerbutikken sør i Storgata i Lillehammer! :)
Kaken er ferdig, men spares til bursdagsfeiring i morgen, gleder meg
Denne kaken ser veldig frisk
Denne kaken ser veldig frisk og god ut! Jeg tenker å lage den til min sønns ettårsdag - har du tips til pynt som kan gjøre den litt ekstra festfin og som gjerne er litt "guttete"? Avkjøler du forresten mangopulp- og gelatinblandingen litt før du heller den over kaka?
Ønsker å påpeke at det er
Ønsker å påpeke at det er stor forskjell mellom indisk og pakistansk mango. Det blir feil å si at vi kjenner den indiske mangoen best som pakistansk mango. Pakistansk mango er pakistansk mango.
Hei,
Hei,
Kan man bruke gelatine pulver i stedet av gelatine plater? hvis den er grei hvor mye kan jeg bruke?
Jeg også lurer på det samme!
Jeg også lurer på det samme!
Mulig å bruke gelepulver pakker? Slik som sitrongeléen?
Setter pris på svar
Jeg har kjøpt en boks med
Jeg har kjøpt en boks med hermetiske aprikoser, tror du jeg kan bruke det på samme måten? :-)
Mango pulp kan man lage selv
Mango pulp kan man lage selv ved å kjøre mangokjøtt i food-processor. Det går mellom 3 og 4 til 8 dl.
Når jeg lager ostekake blir
Når jeg lager ostekake blir kjeksbunnen for stivt at det blir vanskelig å skjære.Kremen blir for mykt.Jeg skjønner ikke helt hva det menes med 'pisk inn gele i tynn stråle'??
Dette lurer jeg også på…
Dette lurer jeg også på. Menes det å piske for hånd, eller i kjøkkenmaskin?
Viktig at kaken tas ut og…
Viktig at kaken tas ut og får litt romtemperatur, da blir ikke bunnen så hard. Og ostemasse blir ikke for myk hvis du har fulgt oppskriften og kaken er laget gjerne et døgn før (slik at sitrongeleen er stivnet) .
Du får kjøpt mangopulp på
Du får kjøpt mangopulp på menybutikker i hele landet:)
Hei!
Hei!
Jeg har leita i alle de fantastiske butikkene på Grønland, men kommer stadig vekk hjem med alt mulig annet. Er det en av de butikkene du kan si at du VET at de har det, som du kan tipse om? Takk for hjelpen.
Dette ble en veldig god kake,
Dette ble en veldig god kake, gitt!
I Smalgangen hos Grønlandtorg Import Frukt og Grønt AS har de mangopulp! Ligger på 34-35 kroner for en boks med ca 8,5 dl.
Mango Pulp får man kjøpt i to
Mango Pulp får man kjøpt i to innvandrer butikker på Strømsø i Drammen. :)
Du får mangopuré hos Meny;
Du får mangopuré hos Meny; jeg antar det er det samme.
Kan man bruke mango i lake,
Kan man bruke mango i lake, og mose med stavmikser?
Meny har Mango pure i serien
Meny har Mango pure i serien Masalamagic. http://www.masalamagic.com/product/5965/
hvor meget er 1pk af
hvor meget er 1pk af gelepulver i grams
Indisk mango er ikke kjent
Indisk mango er ikke kjent som Pakistansk mango nei. Pakistansk mango er PAKISTANSK mango og har opprinnelse i Pakistan:p er smaksforskjell. Men de ligner veldig. Ville sagt at indisk mango er på andre plass
De har begynt å selge mango
De har begynt å selge mango pure i vår lokale remabutikk (Oslo), så de hjelper å mase
Hvor mye gelatinpulver
Hvor mye gelatinpulver tilsvarer 10 plater?
Hvor kan man finne…
Hvor kan man finne sukkerblomster i Norge😊
Skriv ny kommentar