Brukere online: 1236
Brukere i dag: 47096
Brukere siste 7 dager: 198765
An apple a day keeps the doctor away!
♥
Her har du en amerikansk oppskrift på eplekake som opprinnelig heter Apple Almond Toffee Cake. Kaken toppes med et karamellisert mandeldekke som smaker veldig godt!
Se også Eplekake med toscaglasur.
150 g smør
2,5 dl sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
Fyll:
2 store epler
Mandeltopping:
50 g smør
1,5 dl sukker
1 ss hvetemel
2,5 dl mandelflak
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter.
Smelt imens smøret i en kjele. Rør i sukker og hvetemel. Tilsett mandelflak når blandingen har begynt å boble, og ta så kjelen av platen.
Ta kaken ut av ovnen og fordel mandelblandingen over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 175°C i 10-15 minutter til.
La kaken avkjøle i formen i 10 min. Skjær så rundt kanten så kaken løsner. Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Eplekaken kan fryses.
Oppskriften er hentet fra boken "American Sweets" (2001).
Skriv ny kommentar