150 g smør
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
150 g hvetemel
1,5 dl matfløte
5 store eggehviter (1,5 dl)
Pynt:
mandelflarn uten skall
Rør mykt smør og sukker til smørkrem. Rør inn fløten. Sikt i de tørre ingrediensene og bland godt. Pisk eggehvitene stive og vend i til slutt. Rør forsiktig til deigen er godt blandet.
Smør en formkakeform (1,5 liter) eller spray med bakefett. Bestrø formen med mandelflarn. Fyll deigen i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 1 time. Avkjøl kaken litt før du forsiktig hvelver den ut av formen.
"Sølvkake" er holdbar innpakket i plast og er også kjempefin å fryse.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5070 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
God fornøyelse, og kos deg på kjøkkenet!
lig hilsen Kristine
Ved å bruke Det søte liv, samtykker du i bruk av cookies. Les mer
Skriv ny kommentar