Vaniljebløtkake til 17. mai

Her har du et tips for hvordan du enkelt kan lage en deilig bløtkake til 17. mai som har helt spesielt god vaniljesmak.

 

 

Ideen kom en 17. mai jeg skulle lage en bløtkake som jeg ville fylle med vaniljekrem, og så fant ut at jeg hadde glemt å kjøpe melk. Jeg pisket i stedet vaniljepulveret med vaniljesaus, og det ga faktisk en helt fantastisk vaniljekrem! I tillegg fylte jeg kaken med jordbær og valnøtter, som smaker nydelig sammen med vaniljekremen. Kaken ble laget i full fart, men ble likevel en kjempesuksess!

 

 

Ingredienser:

Sukkerbrød:
♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Vaniljekrem:
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking, se tips)
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Fyll:
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ flaggstrøssel (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter), som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.
 

Fyll og pynt: 

Dynk kakebunnene med litt melk.

Pisk vaniljekrempulveret sammen med vaniljesausen til du får en tykk vaniljekrem.

 

 

Pisk kremfløten til krem og vend i vaniljekremen, så vaniljekremen blir luftigere.

 

 

Fyll det første kakelaget med vaniljekrem og jordbærskiver.

 

 

Det andre laget fyller du med vaniljekrem og hakkede valnøtter.

 

 

Pisk resten av kremfløten med melis. Pynt kaken med kremen og flaggstrøssel i rødt, hvitt og blått.

 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Kaken bør serveres samme dag den er laget.

 

 

Nydelig vaniljebløtkake laget i full fart  Smile

 

 


Tips:

♥ Til vaniljekremen brukte jeg 2 pk vaniljekrempulver uten koking.

 

 

Dette pulveret skal egentlig piskes opp med melk, men jeg brukte som sagt i stedet ferdigkjøpt vaniljesaus, hvilket ble meget vellykket!

 

 

♥ Merk imidlertid at vaniljekremen blir veldig tykk og stiv og nærmest fromasjaktig når du bruker 2 pk vaniljekrempulver. Dersom du ønsker en mer klassisk konsistens på vaniljekremen, holder det veldig fint med 1 pk vaniljekrempulver. 

 

 

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene nå før 17. mai.

 

 

Gleder du deg til 17. mai?

 

 

HURRA!  😃

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Vaniljebløtkake til 17. mai
Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 5 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Vaniljekrem:
♥ 2 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking, se tips)
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 2 dl kremfløte

Fyll:
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ 4 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ flaggstrøssel (se tips)

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter), som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.

Fyll og pynt: 
Dynk kakebunnene med litt melk.

Pisk vaniljekrempulveret sammen med vaniljesausen til du får en tykk vaniljekrem. Pisk kremfløten til krem og vend i vaniljekremen, så vaniljekremen blir luftigere.

Fyll det første kakelaget med vaniljekrem og jordbærskiver.

Det andre laget fyller du med vaniljekrem og hakkede valnøtter.

Pisk resten av kremfløten med melis. Pynt kaken med kremen og flaggstrøssel i rødt, hvitt og blått.

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. Kaken bør serveres samme dag den er laget.

Tips

♥ Til vaniljekremen brukte jeg 2 pk vaniljekrempulver uten koking. Dette pulveret skal egentlig piskes opp med melk, men jeg brukte som sagt i stedet ferdigkjøpt vaniljesaus, hvilket ble meget vellykket!

♥ Merk imidlertid at vaniljekremen blir veldig tykk og stiv og nærmest fromasjaktig når du bruker 2 pk vaniljekrempulver. Dersom du ønsker en mer klassisk konsistens på vaniljekremen, holder det veldig fint med 1 pk vaniljekrempulver. 

♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene nå før 17. mai.

2 kommentarer

Hei!
Jeg laget denne i dag, med hjemmelaget sukkerbunn, og alt var veldig enkelt og greit.
Eneste jeg syns ble litt rart, var konsistensen på vaniljekremen. Den ble veldig kompakt og fast, og egentlig litt for "tung" inni.
Brukte 5 dl saus og 2 dl kremfløte.
Mulig jeg pisket for lenge?

Ellers veldig god på smak!

Som svar på av Randi (ikke bekreftet)

Hei Randi, hm høres ut som at du kan ha pisket for lenge, ja... Kremen skal bli fast, men absolutt ikke tung i konsistensen!

Kanskje en ide å ha litt ekstra pisket kremfløte klar i tilfelle dette skulle skje. Da kan man blande i 3 dl pisket kremfløte i stedet for 2 dl. Uansett glad for å høre at du likte smaken-)

Skriv ny kommentar