Marinert parmesan


Marinert parmesan med oliven, urter, hvitløk, chili og valnøttolje. 

Dette er snadder! Yum

Marinert ost er lett å lage, og kjekt å servere enten det er som tilbehør til koldtbord, sammen med kjeks, i en salat eller bare for å sitte og småspise i lag. Et glass med marinert ost er også godt egnet som velsmakende gave. 

 

 

Oppskriften gir 1 stort eller 2 mindre glass med marinert ost. 

 

 


Ingredienser:

♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)


Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene.

 

 

Skjær osten i terninger.

Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.

Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.

 

 

Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).

Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.

 

 

La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.

La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.


Et godt serveringstips er å pensle loffskiver med olje og gni inn med hvitløksbåter, og deretter grille i ovnen. 

 

 

Serveres med fersk timian og marinert parmesan.

 

 

Åh, superdigg!
 


Tips:

♥ Bruk gode råvarer! 

 

 

♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje. 

 

 

♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden. 

♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster. 

Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv. 

 

 

  Yum  Anbefales! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Marinert parmesan
Ingredienser

♥ 750 g fersk parmesan
♥ 2 røde chili (renset for frø)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 2 never fersk timian
♥ 100 g sorte oliven
♥ 5 dl valnøttolje (se tips)

Fremgangsmåte

Skjær osten i terninger.

Rens hvitløksfedd og chili for frø og hakk dette opp i små biter.

Ha ostebitene, hakket chili og hvitløk, fersk timian og oliven lagvis i en krukke.

Hell over valnøttolje (eller annen god olje, se tips).

Sett lokk på krukken og oppbevar i kjøleskapet.

La osten stå og trekke i minst noen dager før servering, og gjerne i 1-2 uker, så smakene trekker godt inn i ostebitene.

La krukken stå fremme i romtemperatur i noen timer før servering.

Tips

♥ Får du ikke tak i valnøttolje, kan du også bruke god olivenolje. 

♥ Marinert ost har lang holdbarhet i kjøleskapet. Rør litt rundt i den av og til, slik at alle ostebitene blir trukket inn av oljemarinaden. 

♥ Marinert ost kan også lages med andre typer faste, gule oster. 

Se for eksempel oppskrift på Marinert Edamer her på Det søte liv. 

Mat
Sesong
Allergier og preferanser