Kremet brokkolisalat med eple, tranebær og mandler

Brokkolisalat er en klassiker og veldig populært tilbehør til grillmat. Selv synes jeg brokkolisalat er godt til det meste, og veldig god alene også!  😍

Brokkolisalat kan varieres med ulike ingredienser, og her er den varianten jeg har kommet frem til at jeg liker aller best. I denne brokkolisalaten brukes rå brokkoli, rødløk, eplebiter og kruspersille, som blandes med rosiner, tørkede tranebær, skåldede mandler og solsikkekjerner. Dressingen gjør brokkolisalaten ekstra smakfull og deilig kremet. 

 

 

Noen ganger tilsetter jeg også biter av sprøstekt bacon eller spekeskinke i brokkolisalaten, men det kan du selvsagt droppe hvis du foretrekker brokkolisalaten vegetar. 😊

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 stor brokkoli
♥ 1 eple
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 bunt kruspersille
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g tørkede tranebær
♥ 50 g skåldede mandler
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 150 g bacon (kan sløyfes, se tips)

Dressing:
♥ 3 dl seterrømme
♥ 1 dl majones
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss honning
♥ kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kutt opp rå brokkoli i små biter. Bruk også stilken på brokkolien - bare skjær bort det ytterste på brokkolistilken og kutt den deretter opp i små biter. Ha brokkolibitene i en bolle. 

 

 

Skjær rødløken i tynne skiver. Skrell eplet og kutt det opp i små terninger. Ha dette i bollen med brokkolibitene. 

 

 

Tilsett hakket persille, rosiner, tørkede tranebær, skåldede mandler og solsikkekjerner. 

 

 

Bland sammen. 

Ha ingrediensene til dressingen i en skål.

 

 

Rør dette sammen til en deilig dressing. 

 

 

Ha dressingen i salaten og vend det hele godt sammen.

 

 

 

Ha brokkolisalaten i en serveringsskål. 

 

 

PS: Dersom du ønsker biter av sprøstekt bacon i brokkolisalaten, tilsetter du dette til slutt.  

 

 

 

Verdens beste brokkolisalat! 

 

 

Tips: 

♥ Brokkolisalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå brokkoli mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

♥ Brokkolisalaten kan gjerne lages vegetar, så da bare sløyfer du bacon. 

♥ Hvis du vil ha bacon i brokkolisalaten, bør du tilsette dette rett før servering, så det holder seg sprøtt. Bacon kan du enten steke i biter i stekepanne, eller du kan steke hele baconskiver på bakepapirdekket stekeplate midt i stekeovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, til det blir sprøtt, og deretter skjære baconet i mindre biter. 

♥ Bacon kan erstattes med sprøstekt spekeskinke. 

♥ Dersom du ønsker å lage dressingen lettere, kan du bytte ut seterrømme og majones med gresk yoghurt. 

♥ Brokkolisalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager. 

 

God fornøyelse!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kremet brokkolisalat med eple, tranebær og mandler
Ingredienser

♥ 1 stor brokkoli
♥ 1 eple
♥ 0,5 rødløk
♥ 1 bunt kruspersille
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g tørkede tranebær
♥ 50 g skåldede mandler
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 150 g bacon (kan sløyfes, se tips)

Dressing:
♥ 3 dl seterrømme
♥ 1 dl majones
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 2 ss honning
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kutt opp rå brokkoli i små biter. Bruk også stilken på brokkolien - bare skjær bort det ytterste på brokkolistilken og kutt den deretter opp i små biter. Ha brokkolibitene i en bolle. 

Skjær rødløken i tynne skiver. Skrell eplet og kutt det opp i små terninger. Ha dette i bollen med brokkolibitene. 

Tilsett hakket persille, rosiner, tørkede tranebær, skåldede mandler og solsikkekjerner. Bland sammen. 

Ha ingrediensene til dressingen i en skål. Rør dette sammen til en deilig dressing. 

Ha dressingen i salaten og vend det hele godt sammen.

Ha salaten i en serveringsskål. 

PS: Dersom du ønsker biter av sprøstekt bacon i brokkolisalaten, tilsetter du dette til slutt.  

Tips

♥ Brokkolisalaten kan gjerne lages et par timer før servering. Det vil gjøre at bitene av rå brokkoli mykner noe av dressingen, og smakene i salaten får blandet seg bedre sammen. 

♥ Brokkolisalaten kan gjerne lages vegetar, så da bare sløyfer du bacon. 

♥ Hvis du vil ha bacon i brokkolisalaten, bør du tilsette dette rett før servering, så det holder seg sprøtt. Bacon kan du enten steke i biter i stekepanne, eller du kan steke hele baconskiver på bakepapirdekket stekeplate midt i stekeovnen ved 200°C i 10 - 15 minutter, til det blir sprøtt, og deretter skjære baconet i mindre biter. 

♥ Bacon kan erstattes med sprøstekt spekeskinke. 

♥ Dersom du ønsker å lage dressingen lettere, kan du bytte ut seterrømme og majones med gresk yoghurt. 

♥ Brokkolisalaten oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg god i flere dager.