Jordbær med is og hjemmelaget sjokoladesaus

Dette er en av de enkleste dessertene i verden, men også en av de beste! 

Søte, deilige jordbær serveres her med vaniljeis og hjemmelaget sjokoladesaus. 

 

 

Jeg liker best at sjokoladesausen er lunken slik at den får iskremen til å smelte. 😍

 

Oppskriften passer til 3 porsjoner. 
 

Ingredienser: 

Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Jordbær og iskrem: 
♥ 1 kurv søte, friske jordbær (400 g)
♥ 1 liter god vaniljeis (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Start med å lage sjokoladesausen: 

Ha fløten i en liten kjele og gi den et oppkok.

Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten.

 

 

Rør sausen jevn.

 

 

Oppbevar sjokoladesausen i kjelen frem til bruk, eller hell den eventuelt over i en liten serveringskanne. 

 

 

Hjemmelaget sjokoladesaus er en enkel grunnoppskrift som det er kjekt å kunne! 

 



Jordbær og iskrem: 

Skyll og rens jordbærene. Skjær dem opp i biter. 

Ta iskremen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering. 

 

Servering: 

Ha iskrem i dessertskåler og topp med masse jordbærbiter. 

 

 

Hell over sjokoladesaus.

Server straks. 😋

 

 

Tips: 

♥ Jeg synes sjokoladesausen blir best på smak med vanlig kokesjokolade (altså ikke sjokolade med 70% kakaoinnhold, som jeg synes gir en litt for mørk smak på sjokoladesausen). Sjokoladesausen kan også lages med lys kokesjokolade eller melkesjokolade. 

♥ Oppbevar sjokoladesausen i romtemperatur. Setter du den i kjøleskapet over natten, kommer den til å bli stiv i konsistensen, men det går fint å varme den opp igjen, enten i mikroen eller på svak varme på platen, slik at den blir flytende igjen.

♥ Kjøp en vaniljeis av god kvalitet, det har en del å si for smaken. Enda bedre blir det om du bruker hjemmelaget iskrem, se oppskrift HER og i litt mindre porsjon HER

♥ Denne desserten smaker selvsagt best om du bruker skikkelig gode, søte jordbær!  😊

 

Fantastisk deilig jordbærdessert med is og hjemmelaget sjokoladesaus! 

😍

Perfekt sommerdessert!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Jordbær med is og hjemmelaget sjokoladesaus
Ingredienser

Hjemmelaget sjokoladesaus:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade

Jordbær og iskrem: 
♥ 1 kurv søte, friske jordbær (400 g)
♥ 1 liter god vaniljeis (se tips)

Fremgangsmåte

Start med å lage sjokoladesausen: 
Ha fløten i en liten kjele og gi den et oppkok.

Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør sausen jevn.

Oppbevar sjokoladesausen i kjelen frem til bruk, eller hell den eventuelt over i en liten serveringskanne. 

Jordbær og iskrem: 
Skyll og rens jordbærene. Skjær dem opp i biter. 

Ta iskremen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering. 

Servering: 
Ha iskrem i dessertskåler og topp med masse jordbærbiter. 

Hell over sjokoladesaus.

Server straks. 😋

Tips

♥ Jeg synes sjokoladesausen blir best på smak med vanlig kokesjokolade (altså ikke sjokolade med 70% kakaoinnhold, som jeg synes gir en litt for mørk smak på sjokoladesausen). Sjokoladesausen kan også lages med lys kokesjokolade eller melkesjokolade. 

♥ Oppbevar sjokoladesausen i romtemperatur. Setter du den i kjøleskapet over natten, kommer den til å bli stiv i konsistensen, men det går fint å varme den opp igjen, enten i mikroen eller på svak varme på platen, slik at den blir flytende igjen.

♥ Kjøp en vaniljeis av god kvalitet, det har en del å si for smaken. Enda bedre blir det om du bruker hjemmelaget iskrem, se oppskrift HER og i litt mindre porsjon HER

♥ Denne desserten smaker selvsagt best om du bruker skikkelig gode, søte jordbær!  😊