Sill och potatis (Svensk sildetallerken)

I anledning den svenske nasjonaldagen 6. juni kommer det her en klassisk, svensk sommerrett: Sill och potatis! 😃

Noen regner faktisk dette som svenskenes nasjonalrett!

"Sill och potatis" er en lekker sildetallerken som er veldig enkel å tilberede. Du bare danderer spekesild, nypoteter, bløtkokte egg, rødbeter, rømme, rødløk og dill utover på en tallerken. 

Tilbehør kan gjerne være knekkebrød og smaksrik Västerbottensost. 

 

 

Sill och potatis er spesielt populært å servere til svensk midtsommerfeiring! 😊

 

 

Oppskriften gir 2 små porsjoner, som også kan passe fint som forrett. 


Ingredienser: 

♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill

Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost

 

Fremgangsmåte: 

Skjær sildefiletene i passe store biter. 

Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.

Kok potetene. 

Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme. 

Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill. 

 

 

Sill och potatis gir smak av sommer!  😊

 

 

Svensk knekkebrød og Västerbottensost er populært tilbehør, men kan sløyfes så klart. 

 

 

 

Tips: 

♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon. 

 

 

♥ Svensk knekkebrød og Västerbottensost fås kjøpt i velassorterte, norske matbutikker. Jeg har kjøpt dette hos Meny.

 

 

 

Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.  

Smaklig måltid! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sill och potatis (Svensk sildetallerken)
Ingredienser

♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill

Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost

Fremgangsmåte

Skjær sildefiletene i passe store biter. 

Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.

Kok potetene. 

Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme. 

Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill. 

Tips

♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon. 

Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.  

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord