Dadler med chèvre og spekeskinke

Søte dadler i kombinasjon med kremet chèvre og smakfull spekeskinke er knallgodt! 

Dette er fingermat som er veldig lett å lage. Dadlene gjør seg også godt som tapasrett eller på koldtbordet. 

Saftig honningmelon og et lite glass sherry er slett ikke dumt tilbehør.  😉

 

Oppskriften gir 18 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 18 store, myke dadler (se tips)
♥ 190 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 18 skiver spekeskinke (se tips)
- -
♥ cocktailpinner

 

Fremgangsmåte: 

Snitt opp dadlene og fjern stenene.

 

 

Fyll hver daddel med en stor teskje chèvre.

 

 

Surr spekeskinke rundt hver fylte daddel.

Stikk en cocktailpinne i hver daddel for å feste skinken til dadlene, og sett dadlene på et serveringsfat. 

 

 

 

Enkel, men veldig smakfull rett!  😍

 

 

Tips: 

♥ Bruk helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).

 

 

♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte en rull Chèvre Haukeli Naturell som er på 190 gram, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes, men det bør altså være fersk chèvre uten skorpe. 

 

 

♥ Brukt gjerne god, spansk serranoskinke, men annen type spekeskinke kan også brukes. 

♥ Cocktailpinner fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene (bruk alternativt tannstikkere, men pass på at de ikke har mintsmak.. 😊). 

 

 

♥ Honningmelon er nydelig tilbehør. 

 

 

♥ Se også Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback), Dadler og fiken med blåmuggost & pistasjnøtter i honning og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter

 

Kos deg! 😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dadler med chèvre og spekeskinke
Ingredienser

♥ 18 store, myke dadler (se tips)
♥ 190 g chèvre (uten skorpe, se tips)
♥ 18 skiver spekeskinke (se tips)
- -
♥ cocktailpinner

Fremgangsmåte

Snitt opp dadlene og fjern stenene.

Fyll hver daddel med en stor teskje chèvre.

Surr spekeskinke rundt hver fylte daddel.

Stikk en cocktailpinne i hver daddel for å feste skinken til dadlene, og sett dadlene på et serveringsfat. 

Tips

♥ Bruk helst store, bløte dadler som selges i løsvekt (Medjool dadler).

♥ Jeg har her brukt chèvre naturell som er fersk, dvs. at den ikke har skorpe rundt. Jeg brukte en rull Chèvre Haukeli Naturell som er på 190 gram, men andre varianter kan selvfølgelig også brukes, men det bør altså være fersk chèvre uten skorpe. 

♥ Brukt gjerne god, spansk serranoskinke, men annen type spekeskinke kan også brukes. 

♥ Cocktailpinner fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene (bruk alternativt tannstikkere, men pass på at de ikke har mintsmak.. 😊). 

♥ Honningmelon er nydelig tilbehør. 

♥ Se også Bacondadler med blåmuggost (Devils on horseback), Dadler og fiken med blåmuggost & pistasjnøtter i honning og Bakt fiken med chèvre, honning og valnøtter