Caprese med jordbær og mozzarella

Italiensk Capresesalat (se Insalata Caprese) er en tomat- og mozzarellasalat som alltid slår an! 

Legger du til søte, norske jordbær, blir salaten ekstra deilig og sommerlig! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 


 

Ingredienser: 

♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.

Skjær mozzarella i skiver. 

Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat. 

Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).

Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper. 

Serveres nylaget! 

 

 

 

Dette er en nydelig sommersalat! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater. 

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.

♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet. 

♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico

For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Caprese med jordbær og mozzarella
Ingredienser

♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.

Skjær mozzarella i skiver. 

Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat. 

Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).

Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper. 

Serveres nylaget! 

Tips

♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater. 

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.

♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet. 

♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico

For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.