Kantarelltoast

Lag en sprøstekt luksus-toast med sesongens kantareller! 

Dette er faktisk en svensk klassiker! 🤩

Her stekes kantareller først i smør sammen med sjalottløk, og dette surres deretter i fløte til en kantarellstuing. Hakket persille og litt eddik, salt og pepper høyner smaken! 

Legg kantarellstuingen på sprøstekt toast og NYT! 

PS: Hvis du også er glad i ost, kan du toppe kantarelltoasten med revet ost og ha den noen minutter i ovnen.

 

 

Du får da en herlig "Gratinerad kantarellmacka". 😊

 

 

Oppskriften gir 2 store toast eller 4 mindre.

 

Ingredienser: 

Kantarellstuing: 
♥ 200 g kantareller
♥ 2 sjalottløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl kremfløte (se tips)
♥ 1 liten bunt frisk persille
♥ 1 ts rødvinseddik (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 150 revet ost (kan sløyfes, se tips)

Toast:
♥ 2 store brødskiver
♥ 2 ss smør
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten.

Riv kantareller i mindre biter og legg dem i en stekepanne. Rens sjalottløk og skjær løken i skiver. Ha løkskivene i samme panne som kantarellene.

 

 

Ha smør i pannen.

 

 

Stek kantarellene og sjalottløk på middels varme i noen minutter slik at kantarellene får avgitt væske og løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløten og varm opp til fløten småkoker slik at blandingen tykner litt. 

 

 

Tilsett hakket persille. Smak til med litt eddik, kvernet salt og pepper.  

 

 

Smør store brødskiver med smør på begge sider. Stek dem i stekepanne til de blir gylne og sprø på begge sider. 

 

 

Fordel den varme kantarellstuingen oppå toasten. 

 

 

Hvis du ønsker å gratinere toasten, legger du dem på en stekeplate og har på revet ost.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 225°C i 8 - 10 minutter, til osten har smeltet. 

 

 

Personlig liker jeg best kantarelltoast med ost, men dette kan du jo velge helt etter egen smak. 😊

 

 

Kantarelltoast er utrolig godt! 

 

 

Tips: 

♥ Kremfløte kan byttes ut med matfløte eller en stor spiseskje crème fraîche.

♥ En liten teskje rødvinseddik balanserer fløtesmaken veldig godt, men kan sløyfes. 

♥ I stedet for å steke brød i smør kan du lage toast ved å riste brødskivene i en brødrister. 

♥ Bruk gjerne vellagret ost som har mye smak, for eksempel revet Sveitserost eller vellagret Norvegia. Det er også godt med revet parmesan.

 

 

Skikkelig digg kantarelltoast!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kantarelltoast
Ingredienser

Kantarellstuing: 
♥ 200 g kantareller
♥ 2 sjalottløk
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl kremfløte (se tips)
♥ 1 liten bunt frisk persille
♥ 1 ts rødvinseddik (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 150 revet ost (kan sløyfes, se tips)

Toast:
♥ 2 store brødskiver
♥ 2 ss smør

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. 

Rens kantarellene godt for jord og skitt. Skjær av den nedre delen av stilken dersom den er skitten.

Riv kantareller i mindre biter og legg dem i en stekepanne. Rens sjalottløk og skjær løken i skiver. Ha løkskivene i samme panne som kantarellene.

Ha smør i pannen. Stek kantarellene og sjalottløk på middels varme i noen minutter slik at kantarellene får avgitt væske og løken blir myk og gyllen. 

Tilsett fløten og varm opp til fløten småkoker slik at blandingen tykner litt. 

Tilsett hakket persille. Smak til med litt eddik, kvernet salt og pepper.  

Smør store brødskiver med smør på begge sider. Stek dem i stekepanne til de blir gylne og sprø på begge sider. 

Fordel den varme kantarellstuingen oppå toasten. 

Hvis du ønsker å gratinere toasten, legger du dem på en stekeplate og har på revet ost. Stekes midt i ovnen ved 225°C i 8 - 10 minutter, til osten har smeltet. 

Tips

♥ Kremfløte kan byttes ut med matfløte eller en stor spiseskje crème fraîche.

♥ En liten teskje rødvinseddik balanserer fløtesmaken veldig godt, men kan sløyfes. 

♥ I stedet for å steke brød i smør kan du lage toast ved å riste brødskivene i en brødrister. 

♥ Bruk gjerne vellagret ost som har mye smak, for eksempel revet Sveitserost eller vellagret Norvegia. Det er også godt med revet parmesan.