Enkle mandelmakroner med marsipan

Til disse enkle mandelmakronene trenger du bare marsipan og eggehvite! 

Makronene blir skikkelig deilige og myke inni, nesten som konfekt! 😍

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 eggehviter

 

Fremgangsmåte: 

Bryt marsipanen i mindre biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggehvitene. Kjør dette sammen til en jevn og klumpfri mandelmasse. 

 

 

Ha mandelmassen i en sprøytepose med rund sprøytetipp.

Sprøyt ut små makroner på bakepapirdekket stekeplate. 

 

 

Bruk pekefinger dyppet i vann til å varsomt dytte ned spissene slik at makronene blir flate på toppen. 

 

 

Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter, til de er gylne på overflaten. 

 

 

 

Avkjøl makronene på platen før de flyttes over i en kakeboks. 

Eller over i en serveringsskål. 😊

 

 

Disse mandelmakronene er så herlig seige inni!  😋

 

 

 

Deilige mandelmakroner laget av marsipan! 

 

 

Tips: 

♥ Du må bruke såkalt "ekte marsipan" i denne oppskriften, dvs. marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Figurmarsipan smelter ved steking, så det er avgjørende for et godt resultat at du bruker riktig type marsipan. 

 

 

♥ For å unngå at makronene blir for mørke på undersiden, kan det være lurt å ha en ekstra (tom) stekeplate i bunnen av ovnen. Da vil denne platen beskytte noe for undervarmen. 

♥ Mandelmakronene kan oppbevares i en boks i kjøleskapet. De er også fine å fryse og tiner raskt. 

♥ Med disse makronene kan du blant annet lage Flødebolledessert (kokosbolledessert) med makroner og bringebær

 

 

Kos deg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Enkle mandelmakroner med marsipan
Ingredienser

♥ 400 g ekte marsipan (se tips)
♥ 2 eggehviter

Fremgangsmåte

Bryt marsipanen i mindre biter og ha dem i en food processor. Tilsett eggehvitene. Kjør dette sammen til en jevn og klumpfri mandelmasse. 

Ha mandelmassen i en sprøytepose med rund sprøytetipp. Sprøyt ut små makroner på bakepapirdekket stekeplate. 

Bruk pekefinger dyppet i vann til å varsomt dytte ned spissene slik at makronene blir flate på toppen. 

Stek makronene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter, til de er gylne på overflaten. 

Avkjøl makronene på platen før de flyttes over i en kakeboks. 

Tips

♥ Du må bruke såkalt "ekte marsipan" i denne oppskriften, dvs. marsipan som har minst 50% mandelinnhold (lilla rull fra Odense). Figurmarsipan smelter ved steking, så det er avgjørende for et godt resultat at du bruker riktig type marsipan. 

♥ For å unngå at makronene blir for mørke på undersiden, kan det være lurt å ha en ekstra (tom) stekeplate i bunnen av ovnen. Da vil denne platen beskytte noe for undervarmen. 

♥ Mandelmakronene kan oppbevares i en boks i kjøleskapet. De er også fine å fryse og tiner raskt. 

Kakekategori
Allergier og preferanser