Peaches and cream (Fersken og krem)

"Peaches and cream" er en berømt dessert som antas å ha engelsk opprinnelse, men som også er veldig populær i USA. Desserten lages ved å blande marinerte ferskenbåter med lettpisket fløte. Dette skal helst stå kaldt over natten før desserten serveres kald og deilig med et lite dryss sukker.

 

 

Dette er med andre ord en veldig enkel dessert, som har rene, milde og behagelige smaker!  Og kjenner man til denne desserten, forstår man også betydningen av uttrykket: 

He promised her that if she married him, life would be peaches and cream.

😊

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 4 store fersken
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 5 ss sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)

Servering:
♥ sukkerdryss

 

Fremgangsmåte: 

Skjær ferskener i båter og skrell bort skallet. 

 

 

Ha ferskenbåtene i en bolle.

 

 

Ha fint revet sitronskall og sukker i bollen.

 

 

Vend godt rundt slik at alle ferskenbåtene får sitron- og sukkerdryss på seg.

 

 

La dette stå og marinere i 30 minutter. 

 

 

Fordel de marinerte ferskenbåtene i 4 dessertskåler. 

 

 

Pisk kremfløte og vanilje til bløt krem. Kremen skal være så bløt og lettpisket at den fortsatt har flytende konsistens, men likevel være betydelig tykkere enn om den ikke piskes i det hele tatt.

 

 

Ha den bløte kremen over ferskenbåtene i dessertskålene.

 

 

Bank dessertskålene lett i bordet slik at kremen renner ned mellom ferskenbitene. 

Dekk til dessertskålene med plastfolie. Sett dem deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, og gjerne over natten.

 

 

Server dessertene kjøleskapskalde, og gjerne med et lite sukkerdryss på toppen. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg liker å bruke vaniljepasta, som er en tykk vaniljesirup som fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. 

♥ Desserten blir best om du bruker ferske ferskener som jeg har gjort her, men kan også lages med hermetiske ferskener. La dem i så fall renne godt av seg før du blander dem med revet sitronskall og legger dem i dessertskålene (det er ikke nødvendig å sukre dem fordi de da allerede har ligget i sukkerlake).

♥ Bruk litt dype dessertskåler. Det er meningen at denne desserten skal bli rennende ettersom kremen skal være helt lettpisket og "fløteaktig". 

 

 

Enjoy!  😃

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Peaches and cream (Fersken og krem)
Ingredienser

♥ 4 store fersken
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 5 ss sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)

Servering:
♥ sukkerdryss

Fremgangsmåte

Skjær ferskener i båter og skrell bort skallet. Ha ferskenbåtene i en bolle. Ha fint revet sitronskall og sukker i bollen. Vend godt rundt slik at alle ferskenbåtene får sitron- og sukkerdryss på seg. La dette stå og marinere i 30 minutter. 

Fordel de marinerte ferskenbåtene i 4 dessertskåler. 

Pisk kremfløte og vanilje til bløt krem. Kremen skal være så bløt og lettpisket at den fortsatt har flytende konsistens, men likevel være betydelig tykkere enn om den ikke piskes i det hele tatt.

Ha den bløte kremen over ferskenbåtene i dessertskålene. Bank dessertskålene lett i bordet slik at kremen renner ned mellom ferskenbitene. 

Dekk til dessertskålene med plastfolie. Sett dem deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, og gjerne over natten. 

Server dessertene kjøleskapskalde, og gjerne med et lite sukkerdryss på toppen. 

Tips

♥ Jeg liker å bruke vaniljepasta, som er en tykk vaniljesirup som fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. 

♥ Desserten blir best om du bruker ferske ferskener som jeg har gjort her, men kan også lages med hermetiske ferskener. La dem i så fall renne godt av seg før du blander dem med revet sitronskall og legger dem i dessertskålene (det er ikke nødvendig å sukre dem fordi de da allerede har ligget i sukkerlake).

♥ Bruk litt dype dessertskåler. Det er meningen at denne desserten skal bli rennende ettersom kremen skal være helt lettpisket og "fløteaktig".