Tomatsalat med pesto og oliven

Herlig tomatsalat med masse smak! 

Jeg bruker her hjemmelaget basilikumpesto som dressing. Rødløk, ristede pinjekjerner og gode oliven gjør at denne tomatsalaten blir ekstra god og full av smak. 

Bruk gjerne vakre tomater i ulike farger hvis du får tak i det! 

 

 

Server tomatsalaten til stekt fisk, kjøtt eller kylling (jeg serverte denne til Helstekt kylling med hvitløkssmør).

Tomatsalaten er også god alene sammen med ristet brød og smør. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 1 kg tomater (se tips)
♥ 1 dl hjemmelaget basilikumpesto
♥ 0,5 rødløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 150 g gode oliven
♥ 1 neve frisk basilikum

Ved servering:
♥ extra virgin olivenolje
♥ flaksalt
♥ toast med smør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem tomatene. Lag hjemmelaget pesto etter oppskrift som du finner her på Det søte liv (se HER). 

 

 

Skjær tomatene i båter. 

 

 

Finsnitt rødløken. 

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. 

 

 

Ha tomatene i en serveringsskål sammen med gode oliven. Ha over rødløk, pinjekjerner og pesto. 

 

 

Bland salaten godt sammen. 

Pynt med frisk basilikum. 

 

 

Ved servering kan du dryppe litt ekstra olivenolje og eventuelt drysse flaksalt over salaten.

Salaten er nydelig servert som den er med ristet brød og smør. 

 

 

Tips: 

♥ Tomatsalaten blir ekstra fin om du bruker tomater i ulike farger. Ellers går det veldig fint å bruke bare røde tomater, men pass på at de er solmodne og smakfulle. 

 

 

♥ Tomatsalaten bør serveres samme dag.

 

 

Skikkelig lekker tomatsalat!  😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tomatsalat med pesto og oliven
Ingredienser

♥ 1 kg tomater (se tips)
♥ 1 dl hjemmelaget basilikumpesto
♥ 0,5 rødløk
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 150 g gode oliven
♥ 1 neve frisk basilikum

Ved servering:
♥ extra virgin olivenolje
♥ flaksalt
♥ toast med smør

Fremgangsmåte

Finn frem tomatene. Lag hjemmelaget pesto etter oppskrift som du finner her på Det søte liv (se HER). 

Skjær tomatene i båter. Finsnitt rødløken. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. 

Ha tomatene i en serveringsskål sammen med gode oliven. Ha over rødløk, pinjekjerner og pesto. 

Bland salaten godt sammen. Pynt med frisk basilikum. 

Ved servering kan du dryppe litt ekstra olivenolje og eventuelt drysse flaksalt over salaten.

Tips

♥ Tomatsalaten blir ekstra fin om du bruker tomater i ulike farger. Ellers går det veldig fint å bruke bare røde tomater, men pass på at de er solmodne og smakfulle. 

♥ Tomatsalaten bør serveres samme dag.

Sesong
Stikkord