Hvitløksris

Hvitløksris løfter smaken på mange middager! 

Her varmes pressede hvitløksfedd sammen med olivenolje slik at oljen får god hvitløkssmak. Deretter tilsettes basmatiris, vann og salt. Kok ellers risen på vanlig måte. Resultatet blir en deilig, smakfull hvitløksris, som blir litt blankere på grunn av oljen.

Serveres for eksempel som tilbehør til gryteretten Kylling i karrisaus

 

Ingredienser: 

♥ 2 ss olivenolje
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 3 dl basmatiris
♥ 5 dl vann
♥ kvernet salt

 

Fremgangsmåte: 

Ha olje og presset hvitløksfedd i en mellomstor kjele. La dette surre litt på middels varme. 

 

 

Tilsett basmatiris, vann og litt salt. 

 

 

Kok opp og la risen deretter småkoke under lokk i 10 minutter.

Ta kjelen av platen og la risen trekke under lokk i ca. 10 minutter til. Sjekk at risen er myk og ferdigkokt, ellers lar du den stå og trekke under lokk i noen minutter til.

Smak til om risen trenger litt mer salt. 

 

 

Ha hvitløksrisen over i en serveringsskål.

 

 

Tips: 

♥ Hvitløksris er best når den serveres varm og nylaget. 

 

 

Kjempegod hvitløksris! 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvitløksris
Ingredienser

♥ 2 ss olivenolje
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 3 dl basmatiris
♥ 5 dl vann
♥ kvernet salt

Fremgangsmåte

Ha olje og presset hvitløksfedd i en mellomstor kjele. La dette surre litt på middels varme. 

Tilsett basmatiris, vann og litt salt. Kok opp og la risen deretter småkoke under lokk i 10 minutter.

Ta kjelen av platen og la risen trekke under lokk i ca. 10 minutter til. Sjekk at risen er myk og ferdigkokt, ellers lar du den stå og trekke under lokk i noen minutter til.

Smak til om risen trenger litt mer salt. 

Ha hvitløksrisen over i en serveringsskål.

Tips

♥ Hvitløksris er best når den serveres varm og nylaget.