Hasselnøttkaker med kaffe og sjokolade


When coffee dreams,

it dreams of chocolate.

Kaffe, sjokolade og nøtter er en drømmekombinasjon for meg.

Dette er småkaker for kaffeelskere! Hasselnøttkakene er myke inni og noen deilige smaksbomber.

 

 

Denne oppskrifter vil du også finne i Kaffe-kapittelet i min nye kakebok Det søte liv - Kaker for enhver smak (som jeg nå har fått vite at kommer fra trykkeret på mandag .... GLEDER MEG! Smile chrome )

 

Oppskriften er ikke så veldig stor, og gir 16 nydelige kaker.

 

 

Ingredienser:
♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver

Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte.

Smelt smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.

Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.

Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.

Avkjøl kakene på rist før servering.

 

 

En nydelig kakebit!

 


Tips:

♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.

♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Hasselnøttkaker med kaffe og sjokolade
Ingredienser

♥ 200 g hasselnøtter
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts espressopulver

Pynt:
♥ 8 hasselnøtter
♥ 40 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til de blir helt finmalte. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend nøttene og smøret i eggedosisen. Bland i vaniljesukker og espressopulver. Det skal bli en nokså fast deig.

Form deigen til 16 runde topper som legges på en bakepapirdekket stekeplate.

Trykk en nøtt eller en sjokoladebit på midten av hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15–18 minutter.

Avkjøl kakene på rist før servering.

Tips

♥ Espresso er finmalt kaffepulver som løser seg opp raskt. Jeg bruke espressopulver fra Nescafe. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker.

♥ Kakene kan oppbevares i kakeboks, men er enda bedre oppbevart i plast i kjøleskapet så de holder seg myke. Kakene er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Mmm.. Veldig gode og kjappe å lage! Jeg syns deigen min ble litt bløt når jeg fulgte oppskrifta (kanskje fordi jeg brukte store egg?). Var redd for at de skulle flyte ut til tynne flarn under steking, så jeg hadde oppi 50 g hasselnøtter i tillegg. Da holdt de fasongen fint under steking

Hei!
Det er så mykje interessant på "Det søte liv"! Er inne fleire gonger for dagen, og finn så mange fine oppskrifter.

Eg har eit par spørsmål til "Hasselnøttkaker med kaffe og sjokolade":
1. Kan eg bruke vanleg pulverkaffi i staden for espressokaffi! Evt. kor mykje?
2. Kan eg velje mandlar i staden for nøtter?

Mvh
Anne-Sissel Ulven Mogstad, Ranesvn. 15, 6650 Surnadal

min ble også bløt og jeg hadde oppi 300 gr ekstra hasselnøtter, på dob oppskrift, enda så flyter de utover :(

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift