Brukere online: 1452
Brukere i dag: 42419
Brukere siste 7 dager: 183009
Annonse: Freia
Hei dere!
Har dere fått med dere nyheten Freia Gelé uten tilsatt sukker?
Med dette gelépulveret kan man lage kjempegod gelé uten sukker, som elskes av både store og små!
Geléen kommer i bestselgersmakene bringebær og sitron.
Min favoritt er bringebærgeléen, men sitrongeléen er også veldig god.
Jeg har nå fast noen glass med bringebær- og sitrongelé stående i kjøleskapet som alle hjemme hos meg kan forsyne seg av fritt når de vil.
Freia Gelé uten tilsatt sukker kan anvendes og lages akkurat på samme måte som du er vant med: Du rører ut gelépulveret i pakken med 5 dl kokende vann. Avkjøler litt og heller i ønsket skål eller glass.
Jeg pleier å legge noen friske bringebær i glasset før geléen stivner, som frisker opp og gjør geléen ekstra god.
Sitrongeléen er spesielt fin å lage ostekake med.
Her skal jeg vise deg hvordan du kan lage lekre ostekaker i glass til festlige lag!
Jeg har brukt Freia Gelé uten tilsatt sukker med sitronsmak i ostefromasjen.
Og Freia Gelé uten tilsatt sukker med bringebærsmak som lokk på toppen.
Resultatet blir kjempelekre desserter som jeg her har servert i festlige stettglass!
Denne desserten inneholder flere ingredienser enn bare gelé og blir da selvsagt ikke uten kalorier, men med Freia Gelé uten tilsatt sukker i stedet for vanlig gelépulver sparer du likevel inn en del. Jeg bruker dessuten lettvariant av kremosten og bytter ut rømme med vaniljekesam, som også bidrar til at disse ostekakene i glass blir lettere enn det som er vanlig.
De blir imidlertid vel så lekre å se på og smaker virkelig nydelig!
Oppskriften gir 8 porsjoner.
Oppskriften kan også brukes til å lage en rund ostekake (se tips nedenfor).
Ingredienser:
Bunn:
♥ 24 Oreokjeks
♥ 2 kurver friske jordbær
Ostefromasj:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, sitronsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 200 g Philadelfia Light
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, bringebærsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 8 bringebær
♥ 8 jordbær
♥ 4 Oreokjeks
♥ 8 marengs
Fremgangsmåte:
Hakk opp Oreokjeks i store biter og fordel i glassene (ca. 3 Oreokjeks i hvert glass).
Del jordbær på midten og dander rundt kanten på glassen med snittflaten vendende utover.
Til ostefromasjen løses Freia gelépulver uten tilsatt sukker med sitronsmak opp i kokende vann. Avkjøl litt.
Pisk kremost, vaniljekesam og vaniljesukker lett sammen. Rør inn den avkjølte, flytende geléen. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Bland dette inn og rør formasjblandingen jevn.
Øs ostefromasjblandingen opp i glassene (men la det være igjen litt plass til gelélokket på toppen). Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, til ostefromasjen har stivnet.
Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med bringebærsmak opp i kokende vann. Avkjøl litt.
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje og ha litt av den flytende geléblandingen forsiktig på toppen av ostefromasjen i glassene.
Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la de stå der til bringebærgeléen har stivnet.
Pynt toppen av glassene med jordbær, bringebær, halve Oreokjeks og marengs.
Oppbevar glassene kjølig frem til servering.
Oh la la – så lekre desserter!
Tips:
♥ Disse dessertene kan gjerne lages klare dagen før servering, men spar da pyntingen til serveringsdagen. Marengsene på toppen kan nemlig begynne å smelte litt etter at de har ligget en stund på geléen.
♥ Du kan bruke samme oppskrift til å lage en rund ostekake i springform på 24 cm i diameter. Bruk samme mengde ingredienser og fremgangsmåte, men du kan gjerne blande 100 gram smeltet smør med den knuste Oreokjeksen for å gjøre kjeksbunnen mer stabil så det blir lettere å skjære pene kakestykker. Det kan dessuten lønne seg å sette kakeringen til en 24 cm stor springform direkte på et kakefat før du trykker ut kjeksblandingen i bunnen, for når du lager kaken direkte på kakefatet, slipper du å flytte på den når den er ferdiglaget.
Freias Vinn festen-konkurranse:
Husk at du fortsatt og helt frem til 31. juli 2019 kan delta på Freias Vinn festen-konkurranse ved å dele ditt bilde av en festkake eller dessert på instagram med #skalvinnefesten eller på facebook HER.
Freia trekker 75 vinnere av en stor partypakke med Freia-produkter til en verdi av ca kr 2000. Les mer om konkurransen HER.
Lykke til!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 24 Oreokjeks
♥ 2 kurver friske jordbær
Ostefromasj:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, sitronsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 200 g Philadelfia Light
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 1 pk Freia Gelé uten tilsatt sukker, bringebærsmak
♥ 2,5 dl vann
♥ 8 bringebær
♥ 8 jordbær
♥ 4 Oreokjeks
♥ 8 marengs
Hakk opp Oreokjeks i store biter og fordel i glassene (ca. 3 Oreokjeks i hvert glass).
Del jordbær på midten og dander rundt kanten på glassen med snittflaten vendende utover.
Til ostefromasjen løses Freia gelépulver uten tilsatt sukker med sitronsmak opp i kokende vann. Avkjøl litt.
Pisk kremost, vaniljekesam og vaniljesukker lett sammen. Rør inn den avkjølte, flytende geléen. Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Bland dette inn og rør formasjblandingen jevn.
Øs ostefromasjblandingen opp i glassene (men la det være igjen litt plass til gelélokket på toppen). Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, til ostefromasjen har stivnet.
Løs Freia gelépulver uten tilsatt sukker med bringebærsmak opp i kokende vann. Avkjøl litt.
Ta glassene ut av kjøleskapet. Bruk en spiseskje og ha litt av den flytende geléblandingen forsiktig på toppen av ostefromasjen i glassene. Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la de stå der til bringebærgeléen har stivnet.
Pynt toppen av glassene med jordbær, bringebær, halve Oreokjeks og marengs.
♥ Disse dessertene kan gjerne lages klare dagen før servering, men spar da pyntingen til serveringsdagen. Marengsene på toppen kan nemlig begynne å smelte litt etter at de har ligget en stund på geléen.
♥ Du kan bruke samme oppskrift til å lage en rund ostekake i springform på 24 cm i diameter. Bruk samme mengde ingredienser og fremgangsmåte, men du kan gjerne blande 100 gram smeltet smør med den knuste Oreokjeksen for å gjøre kjeksbunnen mer stabil så det blir lettere å skjære pene kakestykker. Det kan dessuten lønne seg å sette kakeringen til en 24 cm stor springform direkte på et kakefat før du trykker ut kjeksblandingen i bunnen, for når du lager kaken direkte på kakefatet, slipper du å flytte på den når den er ferdiglaget.
6 kommentarer
Kan man bruke mager kesam
Kan man bruke mager kesam vanilje ??
Ja, det går fint! :)
Ja, det går fint! :)
Wow, dette så kjempegodt ut!!
Wow, dette så kjempegodt ut!!!! Kan man lage dette som kake også, eller vil fromasjen vær for løs i fisken?
Hei. Går nok fint an å lage
Hei. Går nok fint an å lage det som ei stor kake, men når det gjelder bunnen så må du blande kjeksene med smeltet smør evt bruke en annen oppskrift på bunn, for elles vil bunnen bare smule sammen og dette av om en ikke blande kjeksene med smeltet smør.
Ja, helt riktig. :-)
Ja, helt riktig. :-)
Hei Line, det går veldig fint
Hei Line, det går veldig fint å lage dette som rund kake. Se min beskrivelse i tipsfeltet på oppskriften :-)
Skriv ny kommentar