Panna cotta med kanel og gløgg-gelé


Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet! 

Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg.

 

 

Dette blir en nydelig juledessert!

 



Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.


Ingredienser:

Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin

Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 


 


Gløgg-gelé:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp. 

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen.

La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene. 

Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner. 
 

 

Tips:

♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider. 

 

 

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

 

 

Det blir skikkelig godt med gløgg-geléen! 

 

 

Supert desserttips til julen! Thumbs up Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med kanel og gløgg-gelé
Ingredienser

Panna cotta med kanel:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 kanelstang
♥ 1 ts kanel
♥ 3 plater gelatin

Gløgg-gelé:
♥ 2 plater gelatin
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

Panna cotta:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut vaniljefrø og ha dette i fløten sammen med den oppsnittede vaniljestangen. Tilsett kanelstangen og malt kanel. Rør rundt og gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og la fløten stå og trekke i noen minutter. Fjern vaniljestangen og kanelstangen og sil den varme fløten (dette for å fjerne eventuelle rester fra kanelbarken).

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. 

Fordel blandingen i 4 (eller 6) glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Gløgg-gelé:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann i 5 minutter.

Ha gløgg og vann i en kjele og varm opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme gløggen. La dette stå og avkjøles til blandingen er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Hell den avkjølte, flytende gløgg-geléen over den stivnede panna cottaen i hver av dessertskålene. 

Sett glassene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så gløgg-geléen stivner. 

Tips

♥ Gløgg får du kjøpt i alle matvarebutikkene rundt juletider. 

♥ Panna cottaen kan gjerne lages klar opp til to dager før servering. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Denne var helt FANTASTISK god!!! :) Sliter med å kjenne kanelsmaken, mulig jeg tok i for lite. Uansett en veldig god dessert som falt godt i smak hos gjestene:)

Supergod! Kommer til å bli fast innslag i familiens romjulsfest:) Jeg brukte litt ekstra kanel, og det fungerte bra. Til familiens yngste (under skolealder) laget jeg en variant med hakket sjokolade i stedet for gløgg-gele. Veldig populært det også!

Kjempegod juledessert! Jeg brukte eplegløgg i stedet for vanlig. Det ble friskt og godt!

Hei, sist jeg lagde denne la all kanelen seg i bunn av panna cottaen før den stivnet. Vil tippe det er noe jeg ikke har gjort helt riktig, har du noe tips til hvordan jeg kan unngå dette i år?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift