Vaniljesauskake med sjokolade

Vaniljesauskake har blitt en klassiker her på Det søte liv, som jeg nå har laget i mange varianter (se HER). 

Men å forvandle Vaniljesauskaken til en sjokoladekake, har jeg ikke gjort før nå. Og wow, for en nydelig kake dette ble! 😃

Kaken blir veldig saftig og myk, og får skikkelig god smak av vanilje og sjokolade. 

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne. 

 

Ingredienser: 

♥ 300 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 600 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g smør
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ ca. 6 ss kaffe

Pynt:
♥ hvit sjokoladestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en mellomstor kjele på middels varme. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør slik at det løser seg opp. Tilsett så sukkeret og rør til det har smeltet. Bland deretter inn vaniljesausen. . 

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i sjokoladeblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter.

 

 

Avkjøl kaken i formen før du hvelver den ut på en rist og drar av bakepapiret. 

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og bland inn kakao og vaniljesukker. Ha så i melis og tilsett litt og litt sterk, varm kaffe, til du får en passe tykk konsistens på glasuren. 

Smør glasuren over kaken og dryss over ønsket kakestrøssel (jeg brukte her hvit sjokoladestrøssel). 

 

 

Del kaken i firkanter og server! 

 

 

Det blir så god smak på denne sjokoladekaken her! 

 

 

Ikke så lett å gjette at det er vaniljesausen i deigen som er årsaken!  😊  

 

 

Kjekt at kaken er så rask å lage også! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljesaus (Piano fra Tine) til denne kaken. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri. Jeg rører kun for hånd med en ballongvisp og prøver å unngå elektrisk mikser. For mye røring kan gi seig og kompakt kake. 

♥ Kaken er beregnet til stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).  

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse. 

 

 

Kos deg med deilig kake! 

 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med sjokolade
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 600 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade

Sjokoladeglasur:
♥ 150 g smør
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ ca. 6 ss kaffe

Pynt:
♥ hvit sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en mellomstor kjele på middels varme. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør slik at det løser seg opp. Tilsett så sukkeret og rør til det har smeltet. Bland deretter inn vaniljesausen. . 

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i sjokoladeblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (ikke rør mer i deigen enn nødvendig, se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen. 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 min.

Avkjøl kaken i formen før du hvelver den ut på en rist og drar av bakepapiret. 

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og bland inn kakao og vaniljesukker. Ha så i melis og tilsett litt og litt sterk, varm kaffe, til du får en passe tykk konsistens på glasuren. 

Smør glasuren over kaken og dryss over ønsket kakestrøssel (jeg brukte her hvit sjokoladestrøssel). 

Tips

♥ Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljesaus (Piano fra Tine) til denne kaken. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri. Jeg rører kun for hånd med en ballongvisp og prøver å unngå elektrisk mikser. For mye røring kan gi seig og kompakt kake. 

♥ Kaken er beregnet til stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).  

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse. 

8 kommentarer

Denne kake ser så deilig og saftig ut. Den må jeg prøve. Ikke noe egg? Har eggallergi i familien, så denne blir fint å lage.

Prøvde oppskriften, men når det kom til å ha i sukkeret ble det bare en kornet klump. Rørte mye men fikk det ikke smeltet.

Når det står kakaopulver er det vel aldri Oboy som menes. Da er det enten bakekakao eller den gode gamle drikkekakaoen som menes. Jeg bruker alltid den originale kakaoen, den er både billigere og bedre.

Tenkte jeg skulle teste denne kaken men da i rund form. Hvilke størrelse vil du anbefale da ? Skal bygge det somben regnbue etterpå så tenger rund kake.

Hei!
Har spørsmål om sukkeret som skal smelte.
Jeg helte sukkeret oppi når kjelen var tatt av varmen. Det ble bare liggende oppi som en masse, selv om jeg rørte og smeltet aldri. Hva er grunnen til dette?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift