Brukere online: 80
Brukere i dag: 1492
Brukere siste 7 dager: 195571
"Strawberry Cheesecake" er en amerikansk klassiker som smaker HIMMELSK!!! Kaken består av kjeksbunn, mektig og kremete ostefyll og deilige jordbær og gelé på toppen.
En sommerkake som vekker stor, velfortjent oppsikt!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 180 g Digestivekjeks (ca 12 stk)
♥ 75 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
Pynt:
♥ 400 g frosne/tinte jordbær
♥ 2 ss melis
♥ 2 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen (gjerne i morter eller i food processor). Smelt smøret og bland med kjeksen. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.
Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Rør inn sammenvispede egg (ikke pisk eggene, ellers vil kaken blåse seg for mye opp under stekingen).
Hell ostemassen i kakeformen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 2 timer og 30 min (lang steketid på lav varme forhindrer at ostekaken sprekker på overflaten under stekingen).
Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli helt kald i kjøleskapet.
Tin jordbærene (spar på jordbærsaften). Legg jordbærene på toppen av kaken.
Hell saften fra jordbærene i en liten kjele. Tilsett melis og kok opp så vidt. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinen og smelt i den varme jordbærsaften. Avkjøl til saften er lunken, men fortsatt helt flytende. Øs forsiktig over jordbærene med en stor spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet - gjerne over natten (se tips).
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret fra undersiden (se tips). Sett kaken på et fat.
Tips:
♥ Vær oppmerksom på at kaken ofte hever seg i ovnen (som en sufflé). Den vil imidlertid synke ned igjen under avkjøling. Sannsynligvis kommer ostekaken til å sprekke litt opp på overflaten under avkjøling. Dette gjør ikke noe, siden den skal dekkes med jordbær.
♥ Ikke løsne kaken fra kakeformen før du har på jordbærene, for da vil saften bare renne ut av formen.
♥ Det er viktig at kaken blir HELT kald før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. Ha kaken gjerne i formen over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan bli litt kornete i konsistensen ved frysing.
♥ Vil du lage en magrere og lettere variant av ostekake med jordbær som ikke skal stekes, se oppskrift på "Ostekake med jordbær".
Så utrolig herlig kake!
Kaken kan gjerne serveres med pisket krem ved siden av.
Strawberry yummyness...!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 180 g Digestivekjeks (ca 12 stk)
♥ 75 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
Pynt:
♥ 400 g frosne/tinte jordbær
♥ 2 ss melis
♥ 2 plater gelatin
Knus kjeksen (gjerne i morter eller i food processor). Smelt smøret og bland med kjeksen. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.
Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Rør inn sammenvispede egg (ikke pisk eggene, ellers vil kaken blåse seg for mye opp under stekingen).
Hell ostemassen i kakeformen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 2 timer og 30 min (lang steketid på lav varme forhindrer at ostekaken sprekker på overflaten under stekingen).
Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli helt kald i kjøleskapet.
Tin jordbærene (spar på jordbærsaften). Legg jordbærene på toppen av kaken. Hell saften fra jordbærene i en liten kjele. Tilsett melis og kok opp så vidt. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet fra gelatinen og smelt i den varme jordbærsaften. Avkjøl til saften er lunken, men fortsatt helt flytende. Øs forsiktig over jordbærene med en stor spiseskje. Sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet - gjerne over natten (se tips).
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra forsiktig av bakepapiret fra undersiden (se tips). Sett kaken på et fat.
♥ Vær oppmerksom på at kaken ofte hever seg i ovnen (som en sufflé). Den vil imidlertid synke ned igjen under avkjøling. Sannsynligvis kommer ostekaken til å sprekke litt opp på overflaten under avkjøling. Dette gjør ikke noe, siden den skal dekkes med jordbær.
♥ Ikke løsne kaken fra kakeformen før du har på jordbærene, for da vil saften bare renne ut av formen.
♥ Det er viktig at kaken blir HELT kald før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. Ha kaken gjerne i formen over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den kan bli litt kornete i konsistensen ved frysing.
♥ Vil du lage en magrere og lettere variant av ostekake med jordbær som ikke skal stekes, se oppskrift på "Ostekake med jordbær".
Skriv ny kommentar