Brukere online: 2551
Brukere i dag: 22479
Brukere siste 7 dager: 197587
200 g kokesjokolade
150 g smør
3,5 dl brunt sukker
1 ts vaniljeessens
1 stort egg
3 dl hvetemel
0,5 ts natron
0,5 dl melk
1 dl havregryn
2 dl rosiner
250 g mandler
Smelt kokesjokoladen sammen med litt av smøret i en liten kjele på svak varme. Avkjøl. Pisk resten av smøret (som bør være romtemperert) sammen med brunt sukker og vaniljeessens. Pisk inn egget. Rør inn den avkjølte sjokoladen. Sikt sammen natron og hvetemel og rør i sammen med melk. Ha til slutt i havregryn, rosiner og hakkede mandler.
Sett 40 topper på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer (ha litt avstand mellom kakene, for de flyter ut under stekingen). Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-12 min.
Avkjøl cookiesene på stekeplaten i et par minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Oppbevar kakene i en tettsluttet kakeboks. Det er meningen at disse cookiesene skal holde seg myke i konsistensen.
Skriv ny kommentar