Brukere online: 1792
Brukere i dag: 43509
Brukere siste 7 dager: 198816
2 dl mandler
5 bittermandler (se tips)
200 g smør
1,5 dl sukker
1 egg
4 dl hvetemel
Skåld mandlene og tørk dem godt. Mal dem i mandelkvern.
Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Rør inn mandlene og det meste av melet. Ta deigen på bakebordet og arbeid inn resten av melet. Legg deigen i en plastikpose og sett i kjøleskapet over natten.
Pensle små runde eller avlange sandkakeformer med smeltet smør. Del deigen opp i ca 50 jevnstore biter. Trykk en deigbit ut i hver form.
Stek ved 200°C i ca 10 min. Hvelves forsiktig ut av formene mens de fortsatt er varme.
Bittermandler fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker og delikatessebutikker. Bittermandlene kan sløyfes helt eller byttes ut med 2-3 dråper mandelessens.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.
Se også oppskrift på "Sandkaker" og "Sandkaker (med skåldede mandler)".
Skriv ny kommentar