Brukere online: 1578
Brukere i dag: 8440
Brukere siste 7 dager: 195518
300 g marsipan (se tips)
100 g valnøtter
1 ss konjakk (kan sløyfes)
Glasur:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett
Pynt:
1 stk Daim eller Daimstrøssel
Hakk valnøttene fint. Kna nøttene (og eventuelt konjakk) inn i marsipanen. Form marsipanen til et avlangt brød.
Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett. Avkjøl litt. Smør sjokoladen over marsipanbrødet med en smørekniv. Start med å smøre sjokolade på undersiden av marsipanbrødet. Sett i kjøleskapet (eller fryser) til sjokoladen har stivnet. Snu brødet og smør resten av sjokoladen på oversiden av marsipanbrødet. Dryss over Daimstrøssel eller bruk en vanlig Daim-sjokolade som hakkes opp fint. La stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Marsipanbrødet smaker aller best hvis du bruker marsipan av god kvalitet. Bruk for eksempel råmarsipan fra Odense (lilla rull), som fås kjøpt i de fleste store, velassorterte matvarebutikkene rundt juletider. Råmarsipan fås av og til også kjøpt i helsekostforretninger.
Oppbevares i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar