Brukere online: 1001
Brukere i dag: 51957
Brukere siste 7 dager: 200586
Sherryfromasj tilhører klassikerne blant norske desserter!
Fløyelsmyk og kremete!
I desember liker jeg å servere Sherryfromasjen med mandelflarn og rikelige mengder rød kirsebærsaus.
Nydelig rødfarge og deilig smakskombinasjon!
Ingredienser:
♥ 8 eggeplommer
♥ 1 dl melis
♥ 9 plater gelatin
♥ 1,5 dl sherry
♥5 dl kremfløte
Pynt:
♥ mandelflarn
Tilbehør:
♥ 1 glass kirsebærsyltetøy
♥ ca 0,5 dl vann
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de en kopp med 0,5 dl sherry. Sett koppen i mikroen i noen sekunder, så gelatinen smelter. Ha resten av sherryen i gelatinblandingen og rør dette så inn i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend så den piskede kremen inn i eggedosisblandingen. Bruk en stålvisp/ballongvisp slik at alle kremklumper fjernes uten at du mister for mye luft.
Hell fromasjblandingen i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til fromasjen har stivnet.
Dryss over mandelflarn og server sammen med kirsebærsaus. Kirsebærsausen lager jeg ved å bruke et stort glass kirsebærsyltetøy som jeg tynner ut med litt varmt vann til sausen har passe tykkelse.
Tips:
Sherry er en hetvin som kjøpes på polet. Du kan lage samme dessert med portvin og madeira.
Jeg har også testet ut denne desserten med Passoa Passion Fruit, som er en nydelig likør med smak av pasjonsfrukt.
Det ble også supergodt
~~♥~~♥~~♥~~♥
♥ 8 eggeplommer
♥ 1 dl melis
♥ 9 plater gelatin
♥ 1,5 dl sherry
♥ 5 dl kremfløte
Pynt:
♥ mandelflarn
Tilbehør:
♥ 1 glass kirsebærsyltetøy
♥ ca 0,5 dl vann
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de en kopp med 0,5 dl sherry. Sett koppen i mikroen i noen sekunder, så gelatinen smelter. Ha resten av sherryen i gelatinblandingen og rør dette så inn i eggedosisen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.
Pisk kremfløten til krem i en annen bolle. Vend så den piskede kremen inn i eggedosisblandingen. Bruk en stålvisp/ballongvisp slik at alle kremklumper fjernes uten at du mister for mye luft.
Hell fromasjblandingen i en serveringsbolle og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til fromasjen har stivnet.
Dryss over mandelflarn og server sammen med kirsebærsaus. Kirsebærsausen lager jeg ved å bruke et stort glass kirsebærsyltetøy som jeg tynner ut med litt varmt vann til sausen har passe tykkelse.
Sherry er en hetvin som kjøpes på polet. Du kan lage samme dessert med portvin og madeira. Jeg har også testet ut denne desserten med Passoa Passion Fruit, som er en nydelig likør med smak av pasjonsfrukt. Det ble supergodt!
1 kommentar
Hei!
Hei!
Er i Argentina og har tenkt å overraske en venninne med norsk dessert til 30 personer. Hvor mange personer er oppskriften på sherryfromasj med kirsebær til?
Skriv ny kommentar