Brukere online: 168
Brukere i dag: 1065
Brukere siste 7 dager: 195599
Moreller er noe av det beste jeg vet! Det er denne desserten også!
Dette er Panna cotta med smak av sommer og moreller.
♥ Det er kult å servere dessert i høye martiniglass!
Oppskriften gir 4 stk.
Panna cotta:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ts finrevet sitronskall
♥ 3 plater gelatin
Moreller i gelé:
♥ 250 g moreller
♥ 50 g melis
♥ 1 dl kirsebærlikør (Cherry Heering)
♥ 3 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene til panna cottaen i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Tilsett vaniljefrø og selve vaniljestangen. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland i revet sitronskall.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
- -
Rens morellene og fjern stenene. Bland dem med melis og kirsebærlikøren.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Ha gelatinen i en kopp og smelt dem i mikro (det tar bare noen sekunder). Bland den varme, flytende gelatinen med morellene.
Fordel bærene og sausen oppå den stivnede panna cottaen i dessertskålene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i minst 1 time til morellgeléen har stivnet.
Tips:
♥ Her ser du bilde av kirsebærlikøren jeg har brukt. Den fås kjøpt på polet.
Nydelig dessert!
♥ ♥ ♥ ♥
Panna cotta:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ts finrevet sitronskall
♥ 3 plater gelatin
Moreller i gelé:
♥ 250 g moreller
♥ 50 g melis
♥ 1 dl kirsebærlikør (Cherry Heering)
♥ 3 plater gelatin
Legg gelatinplatene til panna cottaen i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Tilsett vaniljefrø og selve vaniljestangen. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland i revet sitronskall.
Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
- -
Rens morellene og fjern stenene. Bland dem med melis og kirsebærlikøren.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Ha gelatinen i en kopp og smelt dem i mikro (det tar bare noen sekunder). Bland den varme, flytende gelatinen med morellene.
Fordel bærene og sausen oppå den stivnede panna cottaen i dessertskålene. Sett glassene tilbake i kjøleskapet i minst 1 time til morellgeléen har stivnet.
♥ Jeg har brukt Heering kirsebærlikør som fås kjøpt på polet.
♥ Det er kult å servere dessert i høye martiniglass!
Skriv ny kommentar