Brukere online: 1210
Brukere i dag: 47417
Brukere siste 7 dager: 198654
Håper dere har hatt en kjempefin helg! Det er så deilig at det begynner å bli vår i luften, og det er bare å glede seg til varmere dager.
Selv om det likevel er en stund til sommer og jordbærsesong, går det an å skape sommerfølelsen hjemme ved å lage jordbærgrøt. For jordbærgrøt går det nemlig like bra an å lage med frosne jordbær som med friske.
Jordbærgrøt er lett å lage og er en nydelig dessert som jeg har elsket helt siden jeg var liten!
Serveres varm eller kald, og gjerne med litt fløtemelk og sukkerdryss.
Ingredienser:
♥ 500 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl vann
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann
Fremgangsmåte:
Ha jordbærene i en kjele og ha over sukker, vaniljesukker og vann.
La jordbærene koke opp og la blandingen småkoke til jordbærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp, ca 5 - 8 minutter (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne jordbær).
Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden. Du vil da merke at jordbærgrøten tykner til med en eneste gang.
Ta kjelen av platen.
Jordbærgrøten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.
Det lukter så utrolig herlig av sommer når man lager jordbærgrøt!
Serveres med melk eller fløte.
Dette er en dessert som jeg tror alle liker!
Jordbærgrøt er dessuten en deilig og lett dessert, laget med masse sunne jordbær!
Tipp topp
Tommel opp!
Tips:
♥ Jordbærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.
♥ Jordbærgrøt smaker best samme dag den er laget.
Dette er superdeilig dessert som du kan unne deg i hverdagen med verdens beste samvittighet.
Ønsker dere alle en fin start på en ny uke!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl vann
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann
Ha jordbærene i en kjele og ha over sukker, vaniljesukker og vann.
La jordbærene koke opp og la blandingen småkoke til jordbærene har blitt helt myke og begynner å løse seg litt opp, ca 5 - 8 minutter (tiden avhenger litt av hvor store jordbærene er og om du bruker friske eller frosne jordbær).
Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende jordbærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden. Du vil da merke at jordbærgrøten tykner til med en eneste gang.
Ta kjelen av platen.
Jordbærgrøten kan serveres varm eller avkjølt. Hvis du vil avkjøle den i en serveringsskål, lønner det seg å drysse littegrann sukker på toppen for å unngå snerk.
Serveres med melk eller fløte.
♥ Jordbærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.
♥ Jordbærgrøt smaker best samme dag den er laget.
1 kommentar
Kan man bytte ut potetmel med
Kan man bytte ut potetmel med maizenna? :-)
Skriv ny kommentar