Brukere online: 1773
Brukere i dag: 13074
Brukere siste 7 dager: 195670
Sponset innlegg.
Hei kjære lesere,
Her har du en nydelig oppskrift på "nøttesirup" som passer kjempegodt til ost!
Nøttene blandes her med en blanding av lys sirup og lønnsirup.
Jeg har brukt min yndlings-lønnesirup: Ekte, amerikansk lønnesirup (Maple syrup) fra Stonewall Kitchen, som har en rund og herlig smak og perfekt konsistens.
Nøttesirupen får litt mindre markant smak enn nøtter i honning, og er litt tynnere i konsistensen.
Jeg må innrømme at jeg falt helt pladask for denne oppskriften!
Jeg lagde en variant med bare hasselnøtter og en variant med en blanding av masse forskjellige nøtter.
Bare så utrolig god sammen med en god blåskimmelsost!
Nøttesirupen er imidlertid supergod til alle slags oster og smaker også veldig godt som saus til iskrem.
Dette er dessuten en super vertinnegave eller julegave i en søt liten glasskrukke med lokk sammen med en flaske vin (og kanskje en god ost også...).
Jeg fikk tips om denne oppskriften av en søt leser her på bloggen, som skrev at hun fikk dette servert første gang på en dansk, økologisk gård.
Takk til deg, Karin - dette var en helt fantastisk god oppskrift!
Ingredienser:
♥ 250 g hasselnøtter (eller andre nøtter)
♥ 250 g lønnesirup
♥ 300 g lys sirup
Fremgangsmåte:
Hakk hasselnøtter grovt. Jeg har testet både med bare hasselnøtter og en blanding av forskjellige nøtter (valnøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, skåldede mandler, pistasjnøtter). Begge deler er kjempegodt!
Ha lønnesirup og lys sirup i en kjele. Tilsett nøttene og gi blandingen et oppkok.
Kjøl ned blandingen igjen og ha på glasskrukke med lokk.
Tips:
♥ Lønnesirup fra Stonewall Kitchen har en unik smak og anbefales varmt!
Dette er et ekte, amerikansk kvalitetsprodukt! Du får kjøpt produktet blandt annet i butikkene til Meny, som også fører mange av syltetøymerkene til Stonewall Kitchen. Er du usikker på hvor du kan få kjøpt produkter fra Stonewall Kitchen der du bor, kan du sende en mail til den norske forhandleren Oluf Lorentzen AS på mail firmapost@oluf.no - så får du nok hjelp!
♥ Nøttesirup smaker godt til alle typer oster. Jeg har her servert den med noen gode kjeks og den fantastisk gode blåskimmelsosten Saint Agur.
♥ Nøttesirupen har lang holdbarthet om den oppbevares på glasskrukke i kjøleskapet. Ta krukken ut av kjøleskapet en god stund før servering, så sirupen får romtemperatur og passe tynn konsistens.
Åh, HIMMELSK GODT!
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som er forhandler av produktene til Stonewall Kitchen her i Norge.
Du finner info om Oluf Lorentzen AS på nettsiden www.oluf.no, på Facebook HER og på Instagram som @oluf_lorentzen
Du finner info om Stonewall Kitchen på nettsiden www.stonewallkitchen.com, på Facebook Her og på Instagram som @stonewallkitchen
♥ 250 g hasselnøtter (eller andre nøtter)
♥ 250 g lønnesirup
♥ 300 g lys sirup
Hakk hasselnøtter grovt. Jeg har testet både med bare hasselnøtter og en blanding av forskjellige nøtter (valnøtter, cashewnøtter, hasselnøtter, skåldede mandler, pistasjnøtter). Begge deler er kjempegodt!
Ha lønnesirup og lys sirup i en kjele. Tilsett nøttene og gi blandingen et oppkok.
Kjøl ned blandingen igjen og ha på glasskrukke med lokk.
♥ Nøttesirup smaker godt til alle typer oster. Den har lang holdbarhet om den oppbevares på glasskrukke i kjøleskapet.
♥ Ta krukken ut av kjøleskapet en god stund før servering, så sirupen får romtemperatur og passe tynn konsistens.
1 kommentar
Jeg har laget noe lignende;
Jeg har laget noe lignende; ristet nøttene i ovnen, avkjølt og lagt på glass sammen med oppskåret fiken og annen tørket frukt. Etterpå har jeg fylt glasset med flytende honning.
Skriv ny kommentar