Brukere online: 1911
Brukere i dag: 18552
Brukere siste 7 dager: 195936
Heldigvis kan man få tak i store, fristende blåbær hele året!
Her ar du en lekker langpannekake med friske smaker av blåbær og sitron. Ekte marsipan i deigen gjør kaken ekstra god.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 400 g smør
♥ 400 g ekte marsipan (se tips)
♥ 300 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 sitroner (se tips)
♥ 10 egg
♥ 4 ts bakepulver
♥ 350 g hvetemel
♥ 250 g store blåbær (se tips)
Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 3-4 ss sitronsaft (se tips)
Pynt:
♥ 150 g store blåbær
Fremgangsmåte:
Del opp råmarsipanene i biter og ha i en food processor sammen med romtemperert smør. Kjør blandingen sammen til en kremete, klumpfri masse. Tilsett sukker, vaniljesukker og revet sitronskall og presset saft fra begge sitronene. Kjør videre til alt blandes godt. Tilsett deretter eggene, et par om gangen, slik at deigen blandes gradvis og blir jevn og klumpfri.
Ha dette i en bakebolle. Sikt mel og bakepulver og bland dette inn i deigen for hånd. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet. Vend til slutt inn hele blåbær.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt i midten (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt i langpanne.
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Blåbærene synker til bunns i kaken i løpet av stekingen, men når du snur kaken etterpå, får du blåbærene på toppen av kaken.
Rør sammen melis og presset sitronsaft til en passe tykk melisglasur. Ringle dette over kaken. Dryss over noen blåbær.
Renskjær kantene på kaken.
Del kaken deretter opp i firkanter. Pynt hvert kakestykke med noen ekstra blåbær.
Så fristende!
Tips:
♥ Sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen, og pass da på at du ikke stikker kakenål i et blåbær, for da vil det virke som at kaken er rå selv om den er helt gjennomstekt.. Kaken blir tørr dersom den stekes for lenge, så det er viktig å finne frem til passe steketid.
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så slipper du å få i deg sprøytemidler fra sitronskallet.
♥ Bruk helst ferske, store blåbær i denne kaken, så unngår du at hele kaken blir blå.
♥ Ekte marsipan (såkalt råmarsipan) har ekstra høyt mandelinnhold og god smak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene (lilla rull fra Odense).
♥ Melisglasuren blandet med bare sitronsaft blir nokså markant i smaken. Du kan blande melisen med litt vann og sitronsaft hvis du foretrekker litt mindre skarp sitronsmak.
♥ Kaken oppbevares kjølig og innpakket i plast. Den kan også fryses, men uten friske bær på toppen.
Denne kaken er utrolig saftig og myk.
Og sitron og blåbær passer jo så godt sammen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g smør
♥ 400 g ekte marsipan (se tips)
♥ 300 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 sitroner (se tips)
♥ 10 egg
♥ 4 ts bakepulver
♥ 350 g hvetemel
♥ 250 g store blåbær (se tips)
Glasur:
♥ 300 g melis
♥ 3-4 ss sitronsaft (se tips)
Pynt:
♥ 150 g store blåbær
Del opp råmarsipanene i biter og ha i en food processor sammen med romtemperert smør. Kjør blandingen sammen til en kremete, klumpfri masse. Tilsett sukker, vaniljesukker og revet sitronskall og presset saft fra begge sitronene. Kjør videre til alt blandes godt. Tilsett deretter eggene, et par om gangen, slik at deigen blandes gradvis og blir jevn og klumpfri.
Ha dette i en bakebolle. Sikt mel og bakepulver og bland dette inn i deigen for hånd. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen godt blandet. Vend til slutt inn hele blåbær.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 minutter, eller til kaken er gjennomstekt i midten (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt i langpanne.
Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Rør sammen melis og presset sitronsaft til en passe tykk melisglasur. Ringle dette over kaken. Renskjær kantene på kaken og del kaken deretter opp i firkanter. Pynt hvert kakestykke med noen ferske blåbær.
♥ Sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen, og pass da på at du ikke stikker kakenål i et blåbær, for da vil det virke som at kaken er rå selv om den er helt gjennomstekt.. Kaken blir tørr dersom den stekes for lenge, så det er viktig å finne frem til passe steketid.
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så slipper du å få i deg sprøytemidler fra sitronskallet.
♥ Bruk helst ferske, store blåbær i denne kaken, så unngår du at hele kaken blir blå.
♥ Ekte marsipan (såkalt råmarsipan) har ekstra høyt mandelinnhold og god smak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene (lilla rull fra Odense).
♥ Melisglasuren blandet med bare sitronsaft blir nokså markant i smaken. Du kan blande melisen med litt vann og sitronsaft hvis du foretrekker litt mindre skarp sitronsmak.
♥ Kaken oppbevares kjølig og innpakket i plast. Den kan også fryses, men uten friske bær på toppen.
2 kommentarer
Spennende kake! Men såpass
Spennende kake! Men såpass mye sukker i tillegg til marsipanen, blir det ikke fryktelig søtt?:0
Hei, går det an å bruke
Hei, går det an å bruke Odense ekstra grov marsipan istedenfor?
Skriv ny kommentar