Brukere online: 1517
Brukere i dag: 39726
Brukere siste 7 dager: 195986
Annonse: Reklame for egen bok
Hei dere!
Jeg sender dere i dag en hilsen fra Rio de Janeiro, hvor jeg kommer til å være helt til neste helg. Det er første gang jeg er i Brasil, så jeg er ganske så spent på dette oppholdet. Det var en god følelse å sette seg på flyet i går og vite at manuset til Det søte liv - Kaker for enhver smak nå er helt klart for trykking! Jeg er i Rio på grunn av en konferanse, men satser på tid til både sightseeing og utforsking av lokale kaker og andre søte saker. Brigadeiros har jeg allerede smakt på til frokost!
Noen nye oppskrifter blir det også her på Det søte liv denne uken - nå som jeg etter litt styr fikk fikset riktig adapter til pc'en min.
Dere kjenner vel etter hvert godt til min svakhet for gode oster, så jeg tenkte å poste noe godt tilbehør til ostefatet i dag. Jeg fikk forresten også smakt noen supergode, brasilianske ostebrød til frokosten i dag; det var noen små, runde brødkuler med utrolig god smak. Følg meg på instagram (og instastory) hvor jeg heter kristine_lifeissweet for å se bilde av ostebollene og noen flere bilder jeg kommer til å poste fra turen.
Anyways; bløte, lyse sultanarosiner i romsirup er i hvert fall fortreffelig tilbehør til gode oster, som jeg anbefaler deg å teste ut!
Ingredienser:
♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)
Fremgangsmåte:
Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).
Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.
Jeg brukte her ostene Tallegio, Morbier og Sain Agur.
Synes disse rosinene i romsirup smakte kjemepgodt til alle disse tre ostene.
En mykt fruktbrød passet også veldig godt til, men klassiske kjeks til ost kan selvsagt også brukes.
Tips:
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.
♥ Rom får du selvsagt kjøpt på polet. Jeg foretrekker brun rom, og det gir finere farge på sirupen også.
♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.
Ost, rødvin og sultanarosiner i romsirup passer perfekt til helgekosen synes jeg!
Ønsker dere en fortsatt fin lørdag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,5 dl brun rom
♥ 1,5 dl sukker
♥ 300 g lyse rosiner (sultanarosiner)
Ha rom, sukker og rosinene i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i 5-10 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Ha rosinene og sirupen i en skål og la dette helst stå i ett døgn før servering (se tips).
Serveres romtemperert sammen med romtempererte, gode oster.
♥ Det er ikke absolutt nødvendig å la rosinsirupen stå i ett døgn før servering, men jeg foretrekker å gjøre det siden den da tykner enda litt mer i konsistensen. Jeg lar sirupen stå i kjøleskapet over natten, men tar den ut av kjøleskapet et par timer før servering, så den blir romtemperert.
♥ Lyse rosiner (såkalte sultanarosiner) har litt mildere smak enn mørke rosiner, men vanlig rosiner kan også brukes hvis du ikke får tak i de lyse.
Skriv ny kommentar