Brukere online: 1372
Brukere i dag: 6492
Brukere siste 7 dager: 195433
Dette er drømmecupcakes for lakriselskere!
Muffinsene inneholder rømme og smaker mye sjokolade. Jeg lager dem store for å få dem ekstra myke, og lakriskremen på toppen er rett og slett vidunderlig god!
Oppskriften gir 12 store cupcakes (men du kan også lage dem mindre, se tipsfeltet nedenfor).
Ingredienser:
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl lettrømme
Lakriskrem:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 450 g melis
♥ 2 ss crème fraîche
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
Pynt:
♥ lakriskonfekt
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
Smelt smøret og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp.
Pisk egg og sukker sammen. Tilsett sjokoladesmøret.
Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og bland i sammen med rømmen.
Fordel deigen i 12 store muffinsformer (eller 20 i medium størrelse) så de blir 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter hvis du bruker store former (og 15-20 minutter om du bruker middels store former). Avkjøl.
Lakriskrem:
Til lakriskremen smeltes smør og kremfløte i en kjele.
Ta kjelene av platen, tilsett oppdelt, hvit sjokolade og la sjokoladen smelte.
Bland dette med melis, crème fraîche og lakrissirup til en luftig krem. La den stå kaldt til den har passe tykk konsistens så den holder fasongen ved sprøyting.
Ha lakriskremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.
For å få stor og flott topp på muffins trenger du sprøytetipp med stor, taggete åpning (fås kjøpt i nettbutikker som selger kakepynteutstyr, f eks HER).
Cupcakesene er gode som de er, men jeg synes de blir ekstra fargerike og fine om de pyntes med lakriskonfekt.
Tips:
♥ Som du ser har jeg her stekt muffinsene i store muffinsformer (formene er av keramikk og av merket IB Laursen). Dette tilsvarer store, amerikanske muffinsformer som fås kjøpt i papir. Bruker du papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett (som også finnes beregnet til store muffinsformer). Ønsker du mindre muffinser, er det som sagt bare å fylle deigen i mindre former slik at formene blir ca 2/3 fulle, og husk å redusere steketiden.
Det går også an å lage mini-cupcakes av denne oppskriften (det ble servert under boklanseringen jeg hadde i september). Bruk da mini-muffinsformer som settes i muffinsbrett beregnet på minimuffins. Steketiden må da reduseres enda mer (til 5-10 minutter, sjekk med kakenål). Du får så klart enda flere muffins av denne oppskriften hvis du lager dem enda mindre.
♥ Lakrissirupen jeg har brukt er av merket Johan Bülow.
Utrolig herlig produkt!
Dessverre har jeg foreløpig ikke sett dette produktet i norske matbutikker enda, bare i enkelte spesialforretninger. Jeg har kjøpt dette produktet hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo, men jeg ser at det også er mulig å kjøpe sirupen på nett (se her for eksempel).
♥ Muffinsene kan lages dagen i forveien, men smaker aller best om de pyntes med lakriskrem samme dag.
Myke sjokolademuffins og denne deilige lakriskremen smaker fantastisk godt sammen!
Og det er gøy med kremer som er så fine å sprøyte!
Det gjør at cupcakesene blir skikkelig lekre å se på!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl lettrømme
Lakriskrem:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 450 g melis
♥ 2 ss crème fraîche
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
Pynt:
♥ lakriskonfekt
Sjokolademuffins:
Smelt smøret og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp. Pisk egg og sukker sammen. Tilsett sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og bland i sammen med rømmen.
Fordel deigen i 12 store muffinsformer (eller 20 i medium størrelse) så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter hvis du bruker store former (og 15-20 minutter om du bruker middels store former). Avkjøl.
Lakriskrem:
Til lakriskremen smeltes smør og kremfløte i en kjele. Ta kjelene av platen, tilsett oppdelt, hvit sjokolade og la sjokoladen smelte. Bland dette med melis, crème fraîche og lakrissirup til en luftig krem. La den stå kaldt til den har passe tykk konsistens så den holder fasongen ved sprøyting.
Ha lakriskremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins. Pynt med lakriskonfekt.
♥ Som du ser har jeg her stekt muffinsene i store muffinsformer (formene er av keramikk og av merket IB Laursen). Dette tilsvarer store, amerikanske muffinsformer som fås kjøpt i papir. Bruker du papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett (som også finnes beregnet til store muffinsformer). Ønsker du mindre muffinser, er det som sagt bare å fylle deigen i mindre former slik at formene blir ca 2/3 fulle, og husk å redusere steketiden.
Det går også an å lage mini-cupcakes av denne oppskriften (det ble servert under boklanseringen jeg hadde i september). Bruk da mini-muffinsformer som settes i muffinsbrett beregnet på minimuffins. Steketiden må da reduseres enda mer (til 5-10 minutter, sjekk med kakenål). Du får så klart enda flere muffins av denne oppskriften hvis du lager dem enda mindre.
♥ Lakrissirupen jeg har brukt er av merket Johan Bülow. Dessverre har jeg foreløpig ikke sett dette produktet i norske matbutikker enda, bare i enkelte spesialforretninger. Jeg har kjøpt dette produktet hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo, men jeg ser at det også er mulig å kjøpe sirupen på nett.
♥ Muffinsene kan lages dagen i forveien, men smaker aller best om de pyntes med lakriskrem samme dag.
3 kommentarer
Kan man bytte ut lakrisirup
Kan man bytte ut lakrisirup med lakrispulver? Regner med at fargen blir annerledes, men gjør sirupen noe med konsistensen?
Hei! Du har en super blogg!
Hei! Du har en super blogg! Jeg lurer på om det går ann å bruke lakris saus som er beregnet på is , som kjøpes i daglig butikk, til denne lakris kremen .
Kan denne kremen fryses? Jeg
Kan denne kremen fryses? Jeg kunne tenke meg å lage en posjon lakridsmakroner til fryseren og tror denne kremen kunne vært god til det.
Skriv ny kommentar