Frukt- og nøttekuler med tranebær og aprikos


Dette er "raw food" energikuler med cashewnøtter, aprikoser og tranebær.

 

 

Kulene blir myke og smakfulle og gir deilig, sunn energi!

 

 

Oppskriften er inspirert av innlegget som matblogger Julie Ilona Balas har skrevet for Godt.no, hvor jeg jo også nå bidrar med ukentlige oppskrifter. Julies matblogg er full av inspirasjon for deg som er interessert i sunne, gode oppskrifter!

ENJOY!

 

Ingredienser:

♥ 200 g cashewnøtter
♥ 200 g tørkede aprikoser
♥ 70 g tranebær
♥ 2 ts kokosolje
♥ 0,5 ts vaniljepulver
♥ en klype salt


Fremgangsmåte:

Bløtlegg cashewnøtter, aprikoser og tranebær hver for seg i 2 timer (se tips).

 

 

Sil vekk vannet og tørk de bløtlagte nøttene og frukten med tørkepapir.

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør blandingen sammen til en grovkornet mos. Det er godt når det fortsatt er små biter.

 

 

Trill små kuler. Oppbevares kjølig. 

 


Tips:

♥ Nøttene og frukten bør bløtlegges for at massen skal henge bedre sammen. På den annen siden må de ikke ligge bløtt så lenge at mosen blir for våt og klissete, ellers blir kulene for bløte. Jeg synes det passer akkurat å bløtlegge i 2 timer og så tørke godt av vannet før du setter igang mosingen. 

♥ Kokosoljen gjør at kulene blir fastere ved avkjøling slik at de holder fasongen bedre.

♥ Kulene er holdbare i kjøleskapet. 

 

 

Vegansk, glutenfritt, sukkerfritt og veldig godt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Frukt- og nøttekuler med tranebær og aprikos
Ingredienser

♥ 200 g cashewnøtter
♥ 200 g tørkede aprikoser
♥ 70 g tranebær
♥ 2 ts kokosolje
♥ 0,5 ts vaniljepulver
♥ en klype salt

Fremgangsmåte

Bløtlegg cashewnøtter, aprikoser og tranebær hver for seg i 2 timer (se tips).

Sil vekk vannet og tørk de bløtlagte nøttene og frukten med tørkepapir.

Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør blandingen sammen til en grovkornet mos. Det er godt når det fortsatt er små biter.

Trill små kuler. Oppbevares kjølig. 

Tips

♥ Nøttene og frukten bør bløtlegges for at massen skal henge bedre sammen. På den annen siden må de ikke ligge bløtt så lenge at mosen blir for våt og klissete, ellers blir kulene for bløte. Jeg synes det passer akkurat å bløtlegge i 2 timer og så tørke godt av vannet før du setter igang mosingen. 

Kokosoljen gjør at kulene blir fastere ved avkjøling slik at de holder fasongen bedre.

♥ Kulene er holdbare i kjøleskapet. 

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift