Krydderpannekaker med honningsmør og karamelliserte pekannøtter


Hei,

Ja, nå har juleferien startet for mange!   

Her er et tips på noe veldig godt å kose seg med! 

Lag tykke og kjempegode, amerikanske pannekaker ("pancakes") med herlig kryddersmak.

Server pannekakene varme med krydret honningsmør, karamelliserte pekannøtter, bløtlagte rosiner, bananskiver og rikelig med lønnesirup! Mmmm.... nyyt!  Angel smile 

 

 

Det blir ca. 20 stk små pannekaker av denne oppskriften.

 

 

 

Ingredienser:

Pancakes:
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl nøytral olje
♥ 2,5 dl yoghurt naturell
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts muskat
♥ 4,5 dl hvetemel

Krydret honningsmør:
♥ 120 g smør
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g flytende honning

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 100 g pekannøtter
♥ 1 dl sukker

Bløtlagte rosiner:
♥ 1 dl rosiner
♥ 2 dl kokende vann
♥ 0,5 dl rom (kan sløyfes)

Servering:
♥ 1 banan
♥ 1 dl lønnesirup

 

Fremgangsmåte:

Pancakes:

Visp egg og sukker sammen med olje, yoghurt og melk. Bland i bakepulver, natron og krydder. Rør til slutt inn hvetemelet. La deigen svelle i 30 minutter.

 


 

Honningsmør:

Lag imens klart tilbehøret: Pisk sammen mykt smør, kanel og honning.

 

 

Ha honningsmøret i en skål.

 

 


Karamelliserte pekannøtter:

Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne.

 

 

Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl.

 

 

Brekk nøttene fra hverandre.

 

 

Bløtlagte rosiner:

Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).

 


 


Stek pannekakene:

Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. 

 

 

Servering:

Server pannekakene nystekte.

Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.

 

 

Tips:

♥ Pannekakene smaker aller best helt nystekte. Får du noen til overs, oppbevares de innpakket i plast. Varm dem eventuelt litt opp i mikroen før servering. 

♥ Tilbehøret kan gjerne lages klart i forveien og oppbevares i kjøleskapet. 

 

NYT! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Krydderpannekaker med honningsmør og karamelliserte pekannøtter
Ingredienser

Pancakes:
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl nøytral olje
♥ 2,5 dl yoghurt naturell
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts muskat
♥ 4,5 dl hvetemel

Krydret honningsmør:
♥ 120 g smør
♥ 1 ts kanel
♥ 50 g flytende honning

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 100 g pekannøtter
♥ 1 dl sukker

Bløtlagte rosiner:
♥ 1 dl rosiner
♥ 2 dl kokende vann
♥ 0,5 dl rom (kan sløyfes)

Servering:
♥ 1 banan
♥ 1 dl lønnesirup

Fremgangsmåte

Pancakes:
Visp egg og sukker sammen med olje, yoghurt og melk. Bland i bakepulver, natron og krydder. Rør til slutt inn hvetemelet. La deigen svelle i 30 minutter.

Honningsmør:
Lag imens klart tilbehøret: Pisk sammen mykt smør, kanel og honning og ha honningsmøret i en skål.

Karamelliserte pekannøtter:
Ha pekannøtter og sukker i en teflonbelagt stekepanne. Varm opp til sukkeret smelter. Hell nøttene og karamellen på et stykke bakepapir og avkjøl. Brekk nøttene fra hverandre.

Bløtlagte rosiner:
Ha rosinene i en kjele og hell over kokende vann (og gjerne en god skvett rom).

Stek pannekakene:
Stek små pannekaker i teflonbelagt stekepanne på middels varme. Bruk litt ekstra smør eller formfett når du steker. Bruk cirka en stor spiseskje deig per pannekake og ikke stek flere enn 3-4 stykker av gangen. La det bli en gyllen skorpe på undersiden før du snur dem og steker dem gylne på den andre siden også. 

Servering:
Server pannekakene nystekte. Dander de på en tallerken og topp med krydret honningsmør, noen karamelliserte pekannøtter og bløtlagte rosiner. Server sammen med bananskiver og hell over lønnesirup.

Tips

♥ Pannekakene smaker aller best helt nystekte. Får du noen til overs, oppbevares de innpakket i plast. Varm dem eventuelt litt opp i mikroen før servering. 

♥ Tilbehøret kan gjerne lages klart i forveien og oppbevares i kjøleskapet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift