Brukere online: 1059
Brukere i dag: 51912
Brukere siste 7 dager: 200603
Annonse: Freia
Hei!
Rocky Road er en populær, amerikansk konfekt! Basisen er mørk sjokolade som blandes med knuste kjeks, marshmallows og annet godt.
Her har jeg laget en skikkelig herlig, norsk variant, med massevis av populære sjokolader!
Som basis har jeg brukt Dronning kokesjokolade, som etter min mening er den kokesjokoladen som har aller best smak. I stedet for kjeks har jeg brukt kjekssjokoladen Kvikk Lunsj – meget vellykket om jeg skal si det selv!
Og så har jeg blandet inn Freia-sjokoladene: Toppris, Smil, M peanøtt, Japp og Daim… hehe, som du skjønner så MÅ dette bli bra!
Rocky Road kan gjerne lages nå og oppbevares frem til jul.
Ingredienser:
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g Dronning kokesjokolade
♥ 6 pk Kvikk Lunsj
♥ 3 pk Toppris
♥ 1 pk Smil
♥ 100 g M peanøtt
♥ 1 dobbel Japp
♥ 2 dobbel Daim
♥ 10 stk marshmallows
Pynt:
♥ 1 pk Toppris
♥ 50 g M peanøtt
♥ 5 marshmallows
♥ 3 ss Non Stop strøssel
♥ 3 ss Daimstrøssel
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.
Ha alle varianter av sjokolade i en stor bolle. Kvikk Lunsj, Toppris, Japp og Daim må deles i mindre biter og hver marshmallows klippes i fire.
Bland med mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).
Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med biter av Toppris, M peanøtt, marshmallows og strøssel.
Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.
Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.
NAM!
Dette er julekonfekt som slår an!
Tips:
♥ Alle sjokoladene jeg har brukt i denne oppskriften er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.
♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
KOS DEG!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g Dronning kokesjokolade
♥ 6 pk Kvikk Lunsj
♥ 3 pk Toppris
♥ 1 pk Smil
♥ 100 g M peanøtt
♥ 1 dobbel Japp
♥ 2 dobbel Daim
♥ 10 stk marshmallows
Pynt:
♥ 1 pk Toppris
♥ 50 g M peanøtt
♥ 5 marshmallows
♥ 3 ss Non Stop strøssel
♥ 3 ss Daimstrøssel
Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.
Ha alle varianter av sjokolade i en stor bolle. Kvikk Lunsj, Toppris, Japp og Daim må deles i mindre biter og hver marshmallows klippes i fire.
Bland med mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).
Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med biter av Toppris, M peanøtt, marshmallows og strøssel.
Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.
Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.
♥ Alle sjokoladene jeg har brukt i denne oppskriften er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.
♥ Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
2 kommentarer
kan disse laget lenge før jul
kan disse laget lenge før jul og opopbefarers i romtemperatur?
har du evt tips til andre godsaker man kan lage til julepresanger?
Hei, disse har lang
Hei, disse har lang holdbarhet, men vil anbefale å oppbevare dem kjølig så de ikke blir klissete.
Skriv ny kommentar