Brukere online: 80
Brukere i dag: 2287
Brukere siste 7 dager: 198197
Hei! Håper du har hatt en bra mandag!
Focaccia er virkelig noe jeg aldri blir lei!
Noe av hemmeligheten bak en virkelig god Focaccia er å bruke virkelig utsøkt olivenolje, som har fantastisk smak i hver dråpe.
Maldonsalt hører med, og her har jeg i tillegg brukt fersk rosmarin.
Utgangspunktet er min favorittoppskrift på Eltefri focaccia, som er beregnet til liten langpanne.
Brødet blir en nytelse! Enjoy!
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 0,5 ts tørrgjær
♥ 5 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje
Topping:
♥ 5 ss olivenolje
♥ 1 ts maldonsalt
♥ fersk rosmarin
Fremgangsmåte:
Bland hvetemel, maldonsalt og tørrgjær i en bakebolle. Bollen må være stor nok til at deigen kan heve seg godt i den.
Bland lunkent vann og 1 spiseskje olivenolje. Ha dette i bakebollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en sleiv. Bruk eventuelt hånden en kort stund til slutt for å få deigen godt blandet. Den skal bli temmelig løs og klissete.
Drypp en spiseskje olivenolje over den klissete deigen. Bruk hånden og fordel oljen godt over deigen, og gjerne på undersiden også.
Dekk til bakebollen godt med plastfolie eller et lokk.
La deigen stå og heve i romtemperatur i 12 – 18 timer. Hvis du eksempelvis rører sammen deigen kl. 22 på kvelden, er deigen klar til å stekes kl 16 dagen etter.
Finn frem en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og dekk den med bakepapir. Løsne deigen fra kanten av bakebollen med en slikkepott uten å slå ut luften fra deigen, og hvelv deigen direkte fra bakebollen og over i langpanne.
Ha godt med olivenolje på fingrene slik at deigen ikke klisser og trykk deigen jevnt utover i langpannen. Lag deretter dype groper i deigen med fingrene. Fordel over litt mer olivenolje og dryss over maldonsalt. Knip små kvaster av rosmarinen og stikk dem ned i deigen.
La focacciaen etterheve i 45 minutter.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl på rist og skjær opp i biter før servering.
Så digg med helt nystekt focaccia!
Dypp det varme brødet i olivenolje. Fersk mozzarella, basilikum og cherrytomater er perfekt tilbehør.
Herlig italiensk stemning på mitt kjøkken!
Tips:
♥ Jeg nevner det igjen: For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet!
♥ Focaccia smaker aller best nystekt. Får du rester, kan de gjerne legges i fryseren. Ellers går det også an å oppbevare biter av focaccia i noen dager innpakket i plast.
Bra start på uken det her!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts maldonsalt
♥ 0,5 ts tørrgjær
♥ 5 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje
Topping:
♥ 5 ss olivenolje
♥ 1 ts maldonsalt
♥ fersk rosmarin
Bland hvetemel, maldonsalt og tørrgjær i en bakebolle. Bollen må være stor nok til at deigen kan heve seg godt i den.
Bland lunkent vann og 1 spiseskje olivenolje. Ha dette i bakebollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en sleiv. Bruk eventuelt hånden en kort stund til slutt for å få deigen godt blandet. Den skal bli temmelig løs og klissete.
Drypp en spiseskje olivenolje over den klissete deigen. Bruk hånden og fordel oljen godt over deigen, og gjerne på undersiden også.
Dekk til bakebollen godt med plastfolie eller et lokk.
La deigen stå og heve i romtemperatur i 12 – 18 timer. Hvis du eksempelvis rører sammen deigen kl. 22 på kvelden, er deigen klar til å stekes kl 16 dagen etter.
Finn frem en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) og dekk den med bakepapir. Løsne deigen fra kanten av bakebollen med en slikkepott uten å slå ut luften fra deigen, og hvelv deigen direkte fra bakebollen og over i langpanne.
Ha godt med olivenolje på fingrene slik at deigen ikke klisser og trykk deigen jevnt utover i langpannen. Lag deretter dype groper i deigen med fingrene. Fordel over litt mer olivenolje og dryss over maldonsalt. Knip små kvaster av rosmarinen og stikk dem ned i deigen.
La focacciaen etterheve i 45 minutter.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl på rist og skjær opp i biter før servering.
♥ For god smak, bruk olivenolje av god kvalitet.
♥ Focaccia smaker aller best nystekt. Får du rester, kan de gjerne legges i fryseren. Ellers går det også an å oppbevare biter av focaccia i noen dager innpakket i plast.
1 kommentar
Hei.
Hei.
Ser aldeles herligt ut. Skal prøve denne.
Jeg foretrekker focassiaen tynn. Kan jeg da sløyfe ettehevingen og bare sette den rett i ovnen ?
Skriv ny kommentar