Brukere online: 141
Brukere i dag: 1161
Brukere siste 7 dager: 195597
Kjempegode muffins!
De syrlige solbærene er nydelige i kombinasjon med marsipan og hvit sjokolade.
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
- -
♥ 200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker
Pynt:
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.
Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade.
Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Sikt over melis før servering.
Solbær er så godt i kaker!
Det synes i hvert fall jeg!
Men er du mer glad i blåbær, er det ikke noe i veien for å bruke det i stedet for solbær..
NAM, så saftige muffins - som er søte og syrlige på samme tid.
Tips:
♥ Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne.
♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Bak med bær og hold på sommerfølelsen en liten stund til.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 store egg
♥ 150 g marsipan (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
- -
♥ 200 g solbær (friske eller frosne, se tips)
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 50 g brunt sukker
Pynt:
♥ 1 ss melis
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i revet marsipan. Sikt mel og bakepulver og ha i. Rør til en jevn deig.
Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i muffinsformene så de blir ca 2/3 fulle.
Bland solbær med brunt sukker og hakket hvit sjokolade. Strø litt av blandingen oppå hver muffins og klem den litt ned i deigen.
Stek muffinsene på plate midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Sikt over melis før servering.
♥ Du kan bruke friske eller frosne solbær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines først. Oppskriften kan også brukes for å lage muffins med for eksempel rips eller blåbær. Se også Rabarbramuffins med marsipan og hvit sjokolade, som er basert på samme oppskrift som denne.
♥ Jeg bruker alltid ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har høyt mandelinnhold når jeg baker med marsipan. Vanlig figur- og overtrekksmarsipan tåler ikke steking særlig godt, dessuten smaker ekte marsipan mye bedre, så jeg anbefaler å bruke ekte marsipan i kaker som skal stekes.
♥ Muffinsene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar