Brukere online: 322
Brukere i dag: 2030
Brukere siste 7 dager: 195534
Gugelhupf kommer fra Østerrike og bakes veldig mye til jul!
Denne vakre kaken er en form for krysning mellom formkake og julekake siden deigen inneholder gjær.
Det er en utrolig god kake!
Ingredienser:
♥ 100 g rosiner
♥ 0,5 dl rom
♥ 2 dl helmelk
♥ 25 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 100 g sukker
♥ skall av 1 sitron
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 eggehviter
Pynt:
♥ 30 g smør
♥ 50 g mandelflak
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Bløtlegg rosinene i rom i minst 1 time (og gjerne over natten).
Varm melken til den er lunken og løs opp gjæren i den.
Pisk mykt smør luftig sammen med eggeplommer, vaniljesukker og halvparten av sukkeret. Rør inn fint revet sitronskall.
Bland inn gjærmelken og deretter hvetemelet.
Pisk eggehvitene stive. Ha resten av sukkeret i bollen med eggehvitene og pisk videre til en myk marengs.
Bland marengsen forsiktig inn i deigen.
Vend til slutt inn godt avrente rosiner.
Finn frem en formkakeform som rommer minst 2 liter.
På bildet ser du hvordan en klassisk Gugelhupf-form ser ut, men det går også fint å bruke en annen type formkakeform så lenge den rommer 2 liter.
Pensle formen med smeltet smør og dryss den deretter med mandelflak.
Ha deigen i formen og la den heve i 30–45 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen mens den fortsatt er lunken.
La kaken avkjøles helt på rist.
Sikt over melis før servering.
Gugelhupf er nydelig å servere varm og nystekt!
Så utrolig saftig og god julekake!
De bløte rosinene gir en spesielt god smak på kaken!
Tips:
♥ Rom kjøpes på polen. Rom kan byttes ut med varmt vann hvis du ønsker det.
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
Det er virkelig gøy å teste ut berømte, utenlandske kaker!
Dette er blant de beste julekakene som finnes!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g rosiner
♥ 0,5 dl rom
♥ 2 dl helmelk
♥ 25 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 3 eggeplommer
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 100 g sukker
♥ skall av 1 sitron
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 eggehviter
Pynt:
♥ 30 g smør
♥ 50 g mandelflak
♥ melisdryss
Bløtlegg rosinene i rom i minst 1 time (og gjerne over natten).
Varm melken til den er lunken og løs opp gjæren i den. Pisk mykt smør luftig sammen med eggeplommer, vaniljesukker og halvparten av sukkeret. Rør inn fint revet sitronskall. Bland inn gjærmelken og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive. Ha resten av sukkeret i bollen med eggehvitene og pisk videre til en myk marengs. Bland marengsen forsiktig inn i deigen. Vend til slutt inn godt avrente rosiner.
Pensle en formkakeform som rommer 2 liter med smeltet smør og dryss den deretter med mandelflak.
Ha deigen i formen og la den heve i 30–45 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 35 minutter, til den er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen mens den fortsatt er lunken.
La kaken avkjøles helt på rist. Sikt over melis før servering.
♥ Rom kjøpes på polen. Rom kan byttes ut med varmt vann hvis du ønsker det.
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar