Brukere online: 177
Brukere i dag: 1062
Brukere siste 7 dager: 195601
Dette er en kjempegod og saftig banankake med sjokoladebiter, som er fylt med en knallgod kaffekrem.
Rett og slett en utrolig deilig kake!
♥
Ingredienser:
Banankake med sjokoladebiter:
♥ 150 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 store, modne bananer (450 g uten skall)
♥ 100 g lys kokesjokolade
Kaffekrem:
♥ 450 g smør
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 700 g melis
Pynt:
♥ mokkabønner
Fremgangsmåte:
Banankake med sjokoladebiter:
Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca. 50 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken på midten så du får to kakebunner.
Kaffekrem:
Pisk først smøret alene i 4-5 minutter med elektrisk mikser slik at smøret blir skikkelig lyst og luftig.
Ha kokende vann i en liten kopp og tilsett frysetørret kaffepulver. Rør slik at kaffepulveret løser seg opp og du får en kruttsterk kaffeekstrakt.
Ha kaffeekstrakten, vaniljeekstrakt og melis i bollen med det piskede smøret. Pisk videre med elektrisk mikser, først rolig slik at melisen blander seg med smøret, og deretter på høy hastighet i et par minutter. Kaffekremen skal bli skikkelig deilig og luftig.
Montering og pynt:
Fordel halvparten av kaffekremen mellom kakebunnene.
Fordel resten av kaffekremen rundt hele kaken og pynt med mokkabønner.
Er du glad i kaffe og banankake, kommer du til å digge denne kaken her!
Kaffekremen skal piskes så luftig at den nærmest smelter i munnen...
Tips:
♥ Som alltid når man baker banankake, er det svært viktig for smaken at du bruker bananer som er skikkelig modne og søte.
♥ Vær nøye med å piske smøret til kaffekremen som beskrevet i oppskriften. Skikkelig lang pisking har veldig mye å si for at kaffekremen skal få den rette konsistensen.
♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig, men kaken bør stå i romtemperatur i minst en halvtime før servering slik at kaffekremen er bløt og kremete.
♥ Jeg har pyntet med mokkabønner, men annen sjokoladepynt kan selvfølgelig brukes.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten kaffekremen.
Denne kaken er basert på oppskriften på Banankake med sjokolade.
Smaken av banan og kaffe er en supergod kombinasjon. Se også Banankake med Nutella- og kaffekrem og Banankake med mokkakrem og valnøtter.
Den samme gode smakskombinasjonen finner du i Kaffe- og bananshake. 😊
Nyt banankake på en ny måte. 😋
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankake med sjokoladebiter:
♥ 150 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 store, modne bananer (450 g uten skall)
♥ 100 g lys kokesjokolade
Kaffekrem:
♥ 450 g smør
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 ss kaffepulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 700 g melis
Pynt:
♥ mokkabønner
Banankake med sjokoladebiter:
Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca. 50 minutter.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken på midten så du får to kakebunner.
Kaffekrem:
Pisk først smøret alene i 4-5 minutter med elektrisk mikser slik at smøret blir skikkelig lyst og luftig.
Ha kokende vann i en liten kopp og tilsett frysetørret kaffepulver. Rør slik at kaffepulveret løser seg opp og du får en kruttsterk kaffeekstrakt.
Ha kaffeekstrakten, vaniljeekstrakt og melis i bollen med det piskede smøret. Pisk videre med elektrisk mikser, først rolig slik at melisen blander seg med smøret, og deretter på høy hastighet i et par minutter. Kaffekremen skal bli skikkelig deilig og luftig.
Montering og pynt:
Fordel halvparten av kaffekremen mellom kakebunnene.
Fordel resten av kaffekremen rundt hele kaken og pynt med mokkabønner.
♥ Som alltid når man baker banankake, er det svært viktig for smaken at du bruker bananer som er skikkelig modne og søte.
♥ Vær nøye med å piske smøret til kaffekremen som beskrevet i oppskriften. Skikkelig lang pisking har veldig mye å si for at kaffekremen skal få den rette konsistensen.
♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar kjølig, men kaken bør stå i romtemperatur i minst en halvtime før servering slik at kaffekremen er bløt og kremete.
♥ Jeg har pyntet med mokkabønner, men annen sjokoladepynt kan selvfølgelig brukes.
♥ Kaken er fin å fryse både med og uten kaffekremen.
19 kommentarer
Denne må jeg prøve! Hva kan…
Denne må jeg prøve! Hva kan man bruke når man ikke har vaniljeekstrakt? Vil vaniljesukker funke? Og hvor mye ville du brukt da? :)
Hei Diana, jeg selv bruker…
Hei Diana, jeg selv bruker alltid vaniljesukker isteden for ekstrakt, og det har funka helt fint i alle kaker jeg har prøvd. Bruker samme mengde som det står i oppskriften med ekstrakt :)
Ja, det går fint å bytte ut…
Ja, det går fint å bytte ut vaniljeekstrakt med vanlig vaniljesukker. Vaniljesmaken blir mildere, men kaken blir god likevel.
Kaffepulver, er det instant…
Kaffepulver, er det instant kaffe som nescafe. Ikke filterkaffe?
Ja, jeg mener her…
Ja, jeg mener her frysetørret kaffepulver, type Nescafe. :-)
Hei! Skal smøret i bunnen og…
Hei! Skal smøret i bunnen og kremen være romtemperert eller kaldt?
Smøret skal være mykt og…
Smøret skal være mykt og romtemperert.
Hei, til en som ikke tåler…
Hei, til en som ikke tåler banan, er det et alternativ..
Da ville jeg heller laget en…
Da ville jeg heller laget en annen kakebunn, for eksempel en sjokoladekake, og beholdt kremen. :-)
Hei☺️ Fulgte oppskrift, men…
Hei☺️ Fulgte oppskrift, men bunnen ble helt vilt tung. Skal den være det?
Nei, kan hende du rørte for…
Nei, kan hende du rørte for mye i deigen etter at hvetemelet ble tilsatt. Det kan gi veldig kompakt kake. Kakedeigen skal bare vendes forsiktig sammen.
Har bakt kaken to ganger i…
Har bakt kaken to ganger i påsken! Den ble rask en favoritt hos oss. Siste gang lagde jeg en ekstra porsjon som ble til muffins, veldig praktisk for å ta med som gave. Flere har spurt etter oppskriften! <3
Nok en gang er en av dine oppskrifter fått en spesiell plass i bakerhjertet mitt!!
Å, så stas å høre! :-) Takk…
Å, så stas å høre! :-) Takk for tilbakemeldingen!
Hei, kakebunnen er kjempegod…
Hei, kakebunnen er kjempegod, men jeg synes kaffekremen ble for søt. Er det mulig å redusere melismengen noe?
Ja, det er ikke noe problem…
Ja, det er ikke noe problem å redusere mengden melis.
Bakte denne i helgen og…
Bakte denne i helgen og synes bunnen ble tung pg kompakt. Kremen var god, så kommer til å bruke den på en annen banankake jeg har oppskrift på og som er lettere og mer luftig i da det er natron i den.😉
Ja, det er en nokså mektig…
Ja, det er en nokså mektig kakebunn, men hvis den ble tung og kompakt, kan det hende du rørte for mye i kakerøren etter at hvetemelet ble tilsatt...? Uansett, enig i at kremen kan være veldig god til andre typer kakebunner også :-)
Vi bakte denne i går og den…
Vi bakte denne i går og den ble ikke god!
Kremen ble veldig mektig og kvalmende- det var som å spise mykt smör med sukker i.
Hva kan ha gått feil?
Ikke sikkert du har gjort…
Ikke sikkert du har gjort noe feil. Dette er en mektig kake, og noen foretrekker jo luftigere kaker. Når det gjelder kremen, er det viktig å piske smøret lenge, som jeg beskriver i oppskriften, for å gi den en luftig konsistens.
Skriv ny kommentar