Brukere online: 204
Brukere i dag: 967
Brukere siste 7 dager: 195610
Annonse: Cosori.no
Hei,
Det nærmer seg påskeferie og tid for lange, deilige frokoster. 😊
Og hva er vel herligere enn å starte dagen med varme, nystekte rundstykker og bløtkokte egg…
Enten du skal være hjemme eller på hytta, alene eller med storfamilien, kan det være utrolig kjekt og effektivt å steke rundstykkene i airfryer.
Jeg har her laget halvgrove rundstykker som er perfekt egnet til frokost, og også til lunsj eller til å ha med seg ut på tur senere på dagen.
Og vet du hva – det fungerer dessuten helt supert å «koke» egg i airfryeren! 😀
Se nærmere beskrivelse i tipsfeltet nedenfor.
Men først over til rundstykkene.
Oppskriften gir 9 deilige frokostrundstykker, som er en perfekt porsjon tilpasset airfryeren.
Ingredienser:
♥ 25 g gjær (se tips)
♥ 3 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss sukker
♥ 225 g hvetemel
♥ 75 g fint, sammalt hvetemel
♥ 50 g grovt, sammalt hvetemel
♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 ts salt
Pynt:
♥ 1,5 dl sesamfrø
♥ 1,5 dl linfrø
Fremgangsmåte:
Løs opp gjæren i lunkent vann. Bland inn olje og sukker og la blandingen stå og forgjære i 10 minutter.
Bland de tørre ingrediensene (melvarianter, havregryn og salt) sammen. Ha dette i bollen med væsken. Elt deigen smidig med kjøkkenmaskin.
Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve lunt i 1 time (for kaldheving over natten, se beskrivelse i tipsfeltet nedenfor).
Del deigen i 9 jevnstore emner og trill dem ut til runde rundstykker.
Bland sesamfrø og linfrø i en skål. Fukt hvert rundstykke lett med vann og dypp det i skålen slik at frøene fester seg til toppen av rundstykkene.
Etterhev rundstykkene i 30 minutter.
Forvarm airfryeren.
Klipp til et stykke bakepapir som legges i bunnen av kurven.
Plasser deretter inn rundstykkene (til Cosori airfryer er det perfekt plass til 9 rundstykker).
Stek rundstykkene ved 160°C i 20 minutter.
Ta rundstykkene ut av airfryeren og snu dem forsiktig rundt.
Stek rundstykkene videre (opp ned) ved 160°C i 10 minutter, slik at også undersiden av rundstykkene får gyllen og sprø skorpe.
Herlige frokostrundstykker er ferdige!
Server rundstykkene nystekte – da er de aller best!
Enkel, men fristende frokost med nystekte rundstykker og bløtkokte egg!
Tips:
♥ Jeg bruker her en halv pakke fersk gjær. Du kan i stedet bruke en halv pakke tørrgjær.
♥ Dersom du vil kaldheve deigen i kjøleskapet over natten, reduserer du gjærmengden til 10 g fersk gjær eller 1 ts tørrgjær. Dekk til bakebollen med den eltede deigen med plastfolie, og sett bollen i kjøleskapet over natten. Da kan du forme den kalde deigen til rundstykker på morgenen, la dem etterheve i 1 time (litt lenger enn ellers siden deigen er kald), og så steke dem i airfryeren som beskrevet ovenfor.
♥ Du kan variere sammensetningen av meltyper alt etter hvor grove rundstykker du ønsker å lage. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel ved utbakingen. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg liker rundstykker med frø på, men dette kan du bare droppe dersom du foretrekker rundstykker uten frø. Det er heller ikke noe i veien for å kna frø, solsikkekjerner eller lignende inn i deigen.
♥ Rundstykkene er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
Kjekt å kunne steke rundstykker også uten stekeovn!
KOKTE EGG I AIRFRYER
Det er kjempeenkelt å «koke» egg i airfryeren, og du trenger ikke noe vann i kurven, og det er heller ikke nødvendig å stikke hull i eggene.
Jeg forvarmer airfryeren på 150°C i 5 minutter. Legg eggene så rett i kurven på airfryeren.
Det er ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av kurven, selv om jeg hadde det her.
Til 2 store egg, som er kalde rett fra kjøleskapet, pleier jeg å ha eggene i airfryeren på 150°C i 10-11 minutter. Prøv deg frem til tid og temperatur som passer best for deg og hvor bløte du liker eggene.
Den ideelle tiden vil variere alt ettersom hvor mange egg du har i kurven av gangen, hvor store de er, hvorvidt du forvarmer airfryeren eller ikke, og selvfølgelig etter hvor bløte du liker eggene.
Legg de varme eggene straks i en skål med kaldt vann i 30 sekunder for å stoppe kokeprosessen.
Jeg liker eggeplommen bløt, men ikke rennende. … Smilende egg, som det heter. 😊
Cosori Airfryer har fått flere best i test-utmerkelser og finnes i flere modeller og farger, se utvalget på Cosori.no. Jeg har en hvit Cosori Premium Airfryer, som jeg kan anbefale varmt!
Jeg har også laget mye herlig søt bakst i airfryeren, se for eksempel Churros, Donuts, Berlinerboller og Verdens beste boller (stek i airfryer). 😊
RABATTKODE:
Det er for tiden kr. 1000 rabatt på nesten alle modellene airfryer på Cosori.no!
Du får dessuten ytterligere 10% rabatt på hele handlekurven samt fri frakt ved bruk av rabattkoden Detsoteliv10.
Følg også med på Instagram og Facebook hvor det i morgen vil komme en konkurranse der jeg deler ut 2 gratis airfryere fra Cosori til to heldige vinnere!!
♥
Anbefaler deg å prøve ut denne oppskriften på kjempegode frokostrundstykker!
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 25 g gjær (se tips)
♥ 3 dl lunkent vann
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ss sukker
♥ 225 g hvetemel
♥ 75 g fint, sammalt hvetemel
♥ 50 g grovt, sammalt hvetemel
♥ 100 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 1 ts salt
Pynt:
♥ 1,5 dl sesamfrø
♥ 1,5 dl linfrø
Løs opp gjæren i lunkent vann. Bland inn olje og sukker og la blandingen stå og forgjære i 10 minutter.
Bland de tørre ingrediensene (melvarianter, havregryn og salt) sammen. Ha dette i bollen med væsken. Elt deigen smidig med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve lunt i 1 time (for kaldheving over natten, se beskrivelse i tipsfeltet nedenfor).
Del deigen i 9 jevnstore emner og trill dem ut til runde rundstykker.
Bland sesamfrø og linfrø i en skål. Fukt hvert rundstykke lett med vann og dypp det i skålen slik at frøene fester seg til toppen av rundstykkene.
Etterhev rundstykkene i 30 minutter.
Forvarm airfryeren. Klipp til et stykke bakepapir som legges i bunnen av kurven. Plasser deretter inn rundstykkene (til Cosori airfryer er det perfekt plass til 9 rundstykker).
Stek rundstykkene ved 160°C i 20 minutter. Ta rundstykkene ut av airfryeren og snu dem forsiktig rundt.
Stek rundstykkene videre (opp ned) ved 160°C i 10 minutter, slik at også undersiden av rundstykkene får gyllen og sprø skorpe.
♥ Jeg bruker her en halv pakke fersk gjær. Du kan i stedet bruke en halv pakke tørrgjær.
♥ Dersom du vil kaldheve deigen i kjøleskapet over natten, reduserer du gjærmengden til 10 g fersk gjær eller 1 ts tørrgjær. Dekk til bakebollen med den eltede deigen med plastfolie, og sett bollen i kjøleskapet over natten. Da kan du forme den kalde deigen til rundstykker på morgenen, la dem etterheve i 1 time (litt lenger enn ellers siden deigen er kald), og så steke dem i airfryeren som beskrevet ovenfor.
♥ Du kan variere sammensetningen av meltyper alt etter hvor grove rundstykker du ønsker å lage. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel ved utbakingen. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg liker rundstykker med frø på, men dette kan du bare droppe dersom du foretrekker rundstykker uten frø. Det er heller ikke noe i veien for å kna frø, solsikkekjerner eller lignende inn i deigen.
♥ Rundstykkene er aller best nystekte. De du får til overs holder seg gode om du pakker dem inn i plast og oppbevarer kjølig. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
KOKTE EGG I AIRFRYER
Det er kjempeenkelt å «koke» egg i airfryeren, og du trenger ikke noe vann i kurven, og det er heller ikke nødvendig å stikke hull i eggene.
Jeg forvarmer airfryeren på 150°C i 5 minutter. Legg eggene så rett i kurven på airfryeren. Det er ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av kurven, selv om jeg hadde det her. Til 2 store egg, som er kalde rett fra kjøleskapet, pleier jeg å ha eggene i airfryeren på 150°C i 10-11 minutter.
Prøv deg frem til tid og temperatur som passer best for deg og hvor bløte du liker eggene. Den ideelle tiden vil variere alt ettersom hvor mange egg du har i kurven av gangen, hvor store de er, hvorvidt du forvarmer airfryeren eller ikke, og selvfølgelig etter hvor bløte du liker eggene.
Legg de varme eggene straks i en skål med kaldt vann i 30 sekunder for å stoppe kokeprosessen.
Skriv ny kommentar