Brukere online: 127
Brukere i dag: 1609
Brukere siste 7 dager: 195571
Hei!
Ja, nå er det jammen meg på tide med en ny oppskrift her på Det søte liv!
Og dette er en skikkelig digg en! 😃
Myk browniekake med masse valnøtter dekkes her med en supergod melkesjokoladekrem.
Pynt med bær og hakket Daim eller annen sjokoladepynt som du liker.
Ingredienser:
Browniekake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)
Melkesjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade
Pynt:
♥ friske jordbær, blåbær og bringebær
♥ 1 dobbel Daim
Fremgangsmåte:
Browniekake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips). Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Melkesjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden, helt til kremen begynner å småkoke og tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket melkesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
La melkesjokoladekremen avkjøles i romtemperatur til den får passe smørekonsistens.
Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.
Pynt med bær og hakket Daim.
Altså, ser du hvor god denne kaken her er...?!
Yum Yum, give me some!
Tips:
♥ Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, så er du sikker på at den er fast i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med sjokoladekrem og bær, slik at bærene er helt ferske.
♥ Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.
♥ Friske bær smaker herlig sammen med sjokoladekaken, men kaken kan også pyntes med hakkede nøtter eller annen sjokoladepynt.
♥
Denne populære sjokoladekaken er jeg helt sikker på at du vil komme til å like!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Browniekake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)
Melkesjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g melkesjokolade
Pynt:
♥ friske jordbær, blåbær og bringebær
♥ 1 dobbel Daim
Browniekake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen, gjerne i kjøleskapet over natten (se tips). Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Melkesjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden, helt til kremen begynner å småkoke og tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket melkesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
La melkesjokoladekremen avkjøles i romtemperatur til den får passe smørekonsistens.
Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.
Pynt med bær og hakket Daim.
♥ Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før den tas ut av formen, så er du sikker på at den er fast i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med sjokoladekrem og bær, slik at bærene er helt ferske.
♥ Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.
♥ Friske bær smaker herlig sammen med sjokoladekaken, men kaken kan også pyntes med hakkede nøtter eller annen sjokoladepynt.
5 kommentarer
Nam nam! Kan kaken lages på…
Nam nam! Kan kaken lages på samme måte bare med glutenfritt mel?
Jeg prøvde å lage denne…
Jeg prøvde å lage denne glutenfri med samme mengde semper glutenfritt melblanding, og det funket helt supert!
Takk for tipset! :-)
Takk for tipset! :-)
Hei! Jeg har bare en 23 cm…
Hei! Jeg har bare en 23 cm form, og har stekt i den i 45 minutter, men begge ganger jeg har prøvd kollapser den veldig på midten og blir tilnærmet flat. Er det stekelengden? Den er helt nydelig uansett, bare greit å få oppklart. Skal teste ut med kindersjokolade i kremen imorgen
Dette var en helt utrolig…
Dette var en helt utrolig god kake! Alle gjestene likte den godt. Oppskriften er perfekt, stekeanvisningene fungerte også fint for min ovn. Man kan alltid stole på oppskrifter som du har lagt ut, og det setter jeg skikkelig pris på! Tusen takk!
Skriv ny kommentar