Sitronkake med sjokoladekrem

Myk sitronkake i kombinasjon med luftig, lys sjokoladekrem er fantastisk nydelig! 

Denne formkaken burde du teste ut!  😍

 


 

Ingredienser: 

Sitronkake:
♥ 3 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 dl seterrømme
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)

Lys sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss kremfløte

Pynt: 
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte: 

Sitronkake: 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret. Bland smøret med rømmen og vend dette inn i eggedosisen. 

Bland melet med vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre inn i eggedosisen og bland til du får en jevn og klumpfri deig. 

Riv skallet og press saften av sitronen (se tips). Vend både revet sitronskall og presset sitronsaft forsiktig inn i deigen. 

Ha deigen i en liten, smurt brødform som rommer 1 liter, og som er kledd med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 - 50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken før den løsnes fra formen og hvelves ut. Sett kaken på et fat. 
 

Lys sjokoladekrem: 

Pisk mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. 

Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til. 

 

 

Smør sjokoladekremen over toppen og kantene på kaken i et tykt, jevnt lag.

Dryss over kakestrøssel som pynt. 

 

 

Det blir alltid god stemning når en deilig kake settes på bordet!  😊

 

 

Enkel formkake med veldig god smak! 

 

 

Dette er en kake som er lett å like! 

 

 

Tips: 

♥ Det varierer hvor saftige sitronene er, men vanligvis gir 1 presset sitron ca. 0,5 dl sitronsaft.

♥ Sitronkaken er fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem. 

 

 

 

Kos deg!  😋

 


♥ ♥ ♥ ♥ ​​​​​​​♥ ​​​​​​​♥ ​​​​​​​♥ 

Sitronkake med sjokoladekrem
Ingredienser

Sitronkake:
♥ 3 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 dl seterrømme
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)

Lys sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss kremfløte

Pynt: 
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sitronkake: 
Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret. Bland smøret med rømmen og vend dette inn i eggedosisen. 

Bland melet med vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre inn i eggedosisen og bland til du får en jevn og klumpfri deig. 

Riv skallet og press saften av sitronen (se tips). Vend både revet sitronskall og presset sitronsaft forsiktig inn i deigen. 

Ha deigen i en liten, smurt brødform som rommer 1 liter, og som er kledd med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken før den løsnes fra formen og hvelves ut. Sett kaken på et fat. 

Lys sjokoladekrem: 
Pisk mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser. 

Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til. 

Smør sjokoladekremen over toppen og kantene på kaken i et tykt, jevnt lag. Dryss over kakestrøssel som pynt. 

Tips

♥ Det varierer hvor saftige sitronene er, men vanligvis gir 1 presset sitron ca. 0,5 dl sitronsaft.

♥ Sitronkaken er fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift