Brukere online: 413
Brukere i dag: 2328
Brukere siste 7 dager: 195496
Myk sitronkake i kombinasjon med luftig, lys sjokoladekrem er fantastisk nydelig!
Denne formkaken burde du teste ut! 😍
Ingredienser:
Sitronkake:
♥ 3 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 dl seterrømme
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
Lys sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss kremfløte
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Sitronkake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret. Bland smøret med rømmen og vend dette inn i eggedosisen.
Bland melet med vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre inn i eggedosisen og bland til du får en jevn og klumpfri deig.
Riv skallet og press saften av sitronen (se tips). Vend både revet sitronskall og presset sitronsaft forsiktig inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform som rommer 1 liter, og som er kledd med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 - 50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken før den løsnes fra formen og hvelves ut. Sett kaken på et fat.
Lys sjokoladekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser.
Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Smør sjokoladekremen over toppen og kantene på kaken i et tykt, jevnt lag.
Dryss over kakestrøssel som pynt.
Det blir alltid god stemning når en deilig kake settes på bordet! 😊
Enkel formkake med veldig god smak!
Dette er en kake som er lett å like!
Tips:
♥ Det varierer hvor saftige sitronene er, men vanligvis gir 1 presset sitron ca. 0,5 dl sitronsaft.
♥ Sitronkaken er fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem.
Kos deg! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sitronkake:
♥ 3 egg
♥ 150 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 dl seterrømme
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
Lys sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss kakao
♥ 2 ss kremfløte
Pynt:
♥ kakestrøssel
Sitronkake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret. Bland smøret med rømmen og vend dette inn i eggedosisen.
Bland melet med vaniljesukker og bakepulver. Ha det tørre inn i eggedosisen og bland til du får en jevn og klumpfri deig.
Riv skallet og press saften av sitronen (se tips). Vend både revet sitronskall og presset sitronsaft forsiktig inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform som rommer 1 liter, og som er kledd med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken før den løsnes fra formen og hvelves ut. Sett kaken på et fat.
Lys sjokoladekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør, melis og vaniljeekstrakt til skikkelig lys og luftig smørkrem. Dette tar 3-4 minutter med elektrisk mikser.
Tilsett kakaopulver og kremfløte. Pisk kremen i 1 minutt til.
Smør sjokoladekremen over toppen og kantene på kaken i et tykt, jevnt lag. Dryss over kakestrøssel som pynt.
♥ Det varierer hvor saftige sitronene er, men vanligvis gir 1 presset sitron ca. 0,5 dl sitronsaft.
♥ Sitronkaken er fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem.
Skriv ny kommentar