Brukere online: 1355
Brukere i dag: 51365
Brukere siste 7 dager: 200646
Kommende helg skal jeg en liten tur til Paris (😍), og det spørs om jeg ikke må innom Boulangerie Louvard som har slått an stort med sine fristende, cookiedeigfylte croissanter som de kaller Crookies.
De har kanskje latt seg inspirere av populære Brookies, som er en kombinasjon av brownies og cookies. Ellers er jo fylte croissanter med mandelfyll (Mandelcroissanter) eller pistasjfyll (Croissanter med pistasjkrem), veldig vanlige i franske bakerier. Her er croissantene altså fylte med cookiedeig i stedet.
Boulangerie Louvard baker sine croissanter fra bunnen av, men Crookies kan også lages veldig enkelt med ferdigkjøpte croissanter! 😉 Ikke rart at dette har trendet så voldsomt i det siste.
Rett ut av ovnen smaker disse Crookiesene så hjemmebakte som bare det. Resultatet blir syyykt gode bakverk! 😋
Oppskriften gir 6 store eller 8 små Crookies.
Ingredienser:
♥ 6 store croissanter (eller 8 små)
Cookiedeig:
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g chocolate chips (se tips)
Pynt:
♥ 50 g melkesjokolade
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Finn frem croissantene.
Lag cookiedeigen ved å piske mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker, egget og vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og bland det inn til du får en jevn deig. Kna inn chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade).
Legg croissantene på en bakepapirdekket stekeplate.
Skjær en dyp lomme i midten av hver croissant. Croissantene skal fortsatt henge sammen på baksiden.
Trill ut kuler av cookiedeigen og legg 3 stk inn i lommen på hver croissant.
Klem resten av cookiedeigen ut i flak som du legger på toppen av hver croissant og presser lett sammen.
Det er ikke nødvendig å dekke hele toppen av croissantene med cookiedeig.
Stek croissantene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter. Cookiedeigen oppå croissantene skal ha fått litt farge når croissantene er ferdig stekt, men det er viktig at cookiedeigen inni croissanten forblir bløt og yummy, så ikke stek dem for lenge.
Ta platen ut av ovnen og la croissantene avkjøles i noen minutter.
Å, nystekte Crookies lukter godt! 😍
Smelt melkesjokoladen og ringle den over croissantene.
YUM! 😋
Sikt deretter over melis.
Så er det klart for servering av fristende Crookies! 😊
Oh la la!
Tips:
♥ Jeg har her brukt chocolate chips i mørk sjokolade fra Callebaut i cookiedeigen og melkesjokolade fra Callebaut oppå. Det går veldig fint med andre merker, og grovt hakket kokesjokolade går også fint å bruke.
♥ Crookies smaker aller samme dag de er laget. De kan fryses, og i så fall bør du varme dem litt i ovnen igjen ved tining, så smaker de som nylagde igjen.
♥ Croissanter fås kjøpt i bakerier og enkelte matbutikker. Det er mye godt man kan lage med ferdigkjøpte croissanter i tillegg til det jeg nevnte innledningsvis, se også Cornetti alla crema (Italienske croissanter med vaniljekrem) og Croissant béchamel, som fylles med ostesaus og skinke.
Så da tar jeg en tur til Paris, dere, og er tilbake her på Det søte liv på søndag kveld. 😘
Au revoir ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 store croissanter (eller 8 små)
Cookiedeig:
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 50 g brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g chocolate chips (se tips)
Pynt:
♥ 50 g melkesjokolade
♥ 1 ss melis
Finn frem croissantene.
Lag cookiedeigen ved å piske mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker, egget og vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og bland det inn til du får en jevn deig. Kna inn chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade).
Legg croissantene på en bakepapirdekket stekeplate. Skjær en dyp lomme i midten av hver croissant. Croissantene skal fortsatt henge sammen på baksiden.
Trill ut kuler av cookiedeigen og legg 3 stk inn i lommen på hver croissant.
Klem resten av cookiedeigen ut i flak som du legger på toppen av hver croissant og presser lett sammen. Det er ikke nødvendig å dekke hele toppen av croissantene med cookiedeig.
Stek croissantene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 - 15 minutter. Cookiedeigen oppå croissantene skal ha fått litt farge når croissantene er ferdig stekt, men det er viktig at cookiedeigen inni croissanten forblir bløt og yummy, så ikke stek dem for lenge. Ta platen ut av ovnen og la croissantene avkjøles i noen minutter.
Smelt melkesjokoladen og ringle den over croissantene. Sikt deretter over melis.
♥ Jeg har her brukt chocolate chips i mørk sjokolade fra Callebaut i cookiedeigen og melkesjokolade fra Callebaut oppå. Det går veldig fint med andre merker, og grovt hakket kokesjokolade går også fint å bruke.
♥ Crookies smaker aller samme dag de er laget. De kan fryses, og i så fall bør du varme dem litt i ovnen igjen ved tining, så smaker de som nylagde igjen.
♥ Croissanter fås kjøpt i bakerier og enkelte matbutikker. Det er mye godt man kan lage med ferdigkjøpte croissanter i tillegg til det jeg nevnte innledningsvis, se også Cornetti alla crema (Italienske croissanter med vaniljekrem) og Croissant béchamel, som fylles med ostesaus og skinke.
Skriv ny kommentar