Brukere online: 3260
Brukere i dag: 38325
Brukere siste 7 dager: 230671
Her kommer et tips om en nydelig, franskinspirert fiskemiddag!
Jeg bruker her fersk torskefilet (loin), som jeg baker i ovnen sammen med olivenolje, hvitløk, sitron og masse frisk dill.
Forslag til tilbehør er aspargesbønner med mandler, ovnsbakte småpoteter og hjemmelaget hollandaisesaus.
Anbefales!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
Torsk med sitron og dill:
♥ 600 g torskefilet (fersk torskeloin, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 stor bunt frisk dill
Forslag til tilbehør:
Aspargesbønner med mandler:
♥ 500 g aspargesbønner
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl mandelflak
♥ 2 ss olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
Ovnsbakte småpoteter:
♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper
Hollandaisesaus:
♥ 250 g smør
♥ 3 eggeplommer
♥ 3 ss vann
♥ 2 ss sitronsaft
♥ kvernet salt og hvit pepper
Fremgangsmåte:
Ovnsbakt torsk med sitron og dill:
Legg fiskefiletene i en ildfast form. Hell olivenoljen i formen.
Skjær hvitløksfeddene i store biter og legg bitene i oljen i formen.
Vask sitronen godt og riv sitronskallet fint. Fordel sitronskallet over fisken. Press saften av sitronen og hell saften i formen.
Kvern over salt og pepper og fordel rikelig med frisk dill over fisken.
Sett fisken midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter, til du ser at fisken er akkurat gjennomstekt og begynner å flake seg.
Serveres nylaget.
Forslag til tilbehør:
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
Det er mye deilig kraft i fiskeformen, så personlig synes jeg det ikke er nødvendig å lage hollandaisesausen.
Men med hollandaisesaus slo definitivt best an hjemme hos meg! 😃
Tips:
♥ Denne retten blir selvfølgelig ekstra god om du bruker fersk torsk, og da spesielt ryggfilet (loin), som har den beste kvaliteten. Men denne retten kan også lages med torsk som har vært fryst, og du kan også tilberede annen type fisk enn torsk på denne måte, slik som for eksempel smørflyndre eller laksefilet.
♥ Tilpass steketiden til tykkelsen på fisken. Fisken skal ikke steke lenger enn at den akkurat er gjennomstekt. Dette ser du ved at fisken flaker seg når du tar bort i den med en gaffel.
♥ Ovnsbakt torsk med sitron og dill kan også serveres med enklere tilbehør, for eksempel valgfrie, dampede grønnsaker og kokte poteter eller hjemmelaget potetmos.
♥
Bon appétit!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Torsk med sitron og dill:
♥ 600 g torskefilet (fersk torskeloin, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sitron
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 stor bunt frisk dill
Forslag til tilbehør:
Aspargesbønner med mandler:
♥ 500 g aspargesbønner
♥ 2 ss smør
♥ 1 dl mandelflak
♥ 2 ss olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
Ovnsbakte småpoteter:
♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper
Hollandaisesaus:
♥ 250 g smør
♥ 3 eggeplommer
♥ 3 ss vann
♥ 2 ss sitronsaft
♥ kvernet salt og hvit pepper
Ovnsbakt torsk med sitron og dill:
Legg fiskefiletene i en ildfast form. Hell olivenoljen i formen.
Skjær hvitløksfeddene i store biter og legg bitene i oljen i formen. Vask sitronen godt og riv sitronskallet fint. Fordel sitronskallet over fisken. Press saften av sitronen og hell saften i formen. Kvern over salt og pepper og fordel rikelig med frisk dill over fisken.
Sett fisken midt i ovnen ved 175°C i ca. 15 minutter, til du ser at fisken er akkurat gjennomstekt og begynner å flake seg.
Serveres nylaget.
Forslag til tilbehør:
Aspargesbønner med mandler
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
Ovnsbakte småpoteter
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
Hollandaisesaus
Se beskrivelse av fremgangsmåte i innlegget HER.
♥ Denne retten blir selvfølgelig ekstra god om du bruker fersk torsk, og da spesielt ryggfilet (loin), som har den beste kvaliteten. Men denne retten kan også lages med torsk som har vært fryst, og du kan også tilberede annen type fisk enn torsk på denne måte, slik som for eksempel smørflyndre eller laksefilet.
♥ Tilpass steketiden til tykkelsen på fisken. Fisken skal ikke steke lenger enn at den akkurat er gjennomstekt. Dette ser du ved at fisken flaker seg når du tar bort i den med en gaffel.
♥ Ovnsbakt torsk med sitron og dill kan også serveres med enklere tilbehør, for eksempel valgfrie, dampede grønnsaker og kokte poteter eller hjemmelaget potetmos.
Skriv ny kommentar