Brukere online: 1020
Brukere i dag: 4851
Brukere siste 7 dager: 200696
Det er alltid kjekt med banankakeoppskrifter slik at man kan få brukt opp bananer som begynner å bli brune. Overmodne bananer er nemlig de beste til å lage banankake av! 😊
Dette er en saftig og deilig banankake med kokosglasur, som lages i stor langpanne. Det er hakket kokesjokolade i deigen, og det er jo alltid vellykket! 😋 Kokosglasuren er den samme som i den populære kaken Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst) og gir kaken en herlig, karamellisert topping.
Kakestykkene blir noen skikkelig deilige godbiter!
Oppskriften er beregnet til stor langpanne.
Ingredienser:
Banankake:
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade
Kokosglasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Banankake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette).
Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips).
Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokosglasuren:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker.
Rør dette godt inn i det varme smøret
Bland deretter inn melk og kokos.
Ta den halvstekte kaken ut av ovnen.
Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Denne banankaken blir skikkelig søt og digg! 😋
Nam!
Tips:
♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankake:
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade
Kokosglasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Banankake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette). Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips). Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokosglasuren:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta den halvstekte kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
1 kommentar
Hei, Jeg har bake kake i…
Hei,
Jeg har bake kake i kveld. Jeg lot den stå 5 minutter lenger enn det som står i oppskriften. Hadde på glasuren og fulgte oppskriften. Når jeg begynte å skjære kaken la jeg merke til at det vat noe galt. I det jeg tok opp et stykke så jeg at kaken ble kokt!!
Jeg har aldri opplevd noe lignende og skjønner ikke hva jeg gjorde galt.
Kan du gi meg noen tips?
Hilsen Eliane
Skriv ny kommentar