Brukere online: 1366
Brukere i dag: 22446
Brukere siste 7 dager: 145835
Cottage Cheese Wraps var noe som trendet voldsomt i fjor, og noe som vi absolutt også bør ta inn i det nye året. Dette er proteinrike wraps laget av cottage cheese og egg, som kan fylles med det man måtte ønske. Perfekte til frokost, lunsj eller mellommåltid.
Se tidligere publiserte varianter: Cottage Cheese Wraps med skinke og mozzarella og Cottage Cheese Wraps med spinat og laks.
Denne versjonen her er fylt med skinke, ost og eggerøre, og er sånn sett inspirert av "Pimpens frokost" som også gikk viralt i sosiale medier i fjor. "Pimpen" er kallenavnet til influenser Isabel Raads mor, og hun ble kjent for å lage en frokostwrap til sin datter av Libabrød og tilsvarende fyll.
Helt uavhengig av forbigående trender vil jeg anbefale Cottage Cheese Wraps som en kjempegod måte å lage seg et proteinrikt måltid på, og denne varianten her med eggerøre er ekstra mettende og god! 😃
Ingredienser:
♥ 400 g cottage cheese (se tips)
♥ 4 egg
♥ 0,5 ts salt
Eggerøre:
♥ 1 ts smør
♥ 2 egg
♥ kvernet salt
♥ litt hvitløkspulver
♥ litt chiliflakes
♥ litt hakket gressløk
Øvrig fyll:
♥ 1 ss smør
♥ 1 neve ruccola
♥ 6 skiver kokt skinke
♥ 9 skiver Jarlsberg (eller annen gulost)
♥ 1 tomat
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene og en food processor (se tips).
Ha cottage cheese, eggene og litt salt i blenderen.
Kjør blandingen sammen til en klumpfri røre.
Legg bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Hell cottage cheese-røren i langpannen.
Smør røren forsiktig utover slik at den fyller hele langpannen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 30–35 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen og avkjøl i noen minutter.
Hvelv ut av pannen og dra forsiktig av bakepapiret.
Lag eggerøre av 2 egg og en liten klatt smør. Smak til eggerøren med salt, hvitløkspulver, litt chiliflak og gressløk.
Finn frem de øvrige ingrediensene til fyllet.
Smør et tynt lag smør på den stekte cottage cheese-lefsen.
Del lefsen i 3 på kortsiden for å lage 3 mellomstore wraps.
Legg ønsket fyll i en stripe på hver wrap. Jeg brukte her først litt ruccola, to skiver kokt skinke per stripe og deretter noen skiver ost.
Fordel over eggerøren og legg på noen halve tomatskiver.
Rull deretter hver stripe stramt sammen så du får 3 ruller.
Renskjær kantene og server. 😋
Man blir skikkelig god og mett av 1 slik wrap! 😀
Tips:
♥ Jeg anbefaler deg å bruke cottage cheese med ordinært fettinnhold når du lager denne wrapen, og ikke mager cottage cheese.
♥ Har du ikke food processor, går det like fint å bruke en stavmikser eller blender.
♥ Det er ikke uvanlig at cottage cheese-røren blåser seg litt opp i langpannen underveis i stekingen. Det er i så fall bare å stikke hull på lefsen med en kakenål eller lignende slik at luften siver ut igjen.
♥ Det er selvsagt valgfritt om du vil smaksette eggerøren med hvitløkspulver, chiliflak og gressløk, men det løfter smaken på den ferdige wrapen!
♥ Cottage cheese wraps smaker best samme dag de er laget. Dersom du vil bruke dem for eksempel til matpakke dagen etter, anbefaler jeg å pakke hver wrap tett inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet til dagen etter.
♥
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g cottage cheese (se tips)
♥ 4 egg
♥ 0,5 ts salt
Eggerøre:
♥ 1 ts smør
♥ 2 egg
♥ kvernet salt
♥ litt hvitløkspulver
♥ litt chiliflakes
♥ litt hakket gressløk
Øvrig fyll:
♥ 1 ss smør
♥ 1 neve ruccola
♥ 6 skiver kokt skinke
♥ 9 skiver Jarlsberg (eller annen gulost)
♥ 1 tomat
Ha cottage cheese, eggene og litt salt i blenderen. Kjør blandingen sammen til en klumpfri røre.
Legg bakepapir i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Hell cottage cheese-røren i langpannen. Smør røren forsiktig utover slik at den fyller hele langpannen.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 30–35 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen og avkjøl i noen minutter. Hvelv ut av pannen og dra forsiktig av bakepapiret.
Lag eggerøre av 2 egg og en liten klatt smør. Smak til eggerøren med salt, hvitløkspulver, litt chiliflak og gressløk.
Finn frem de øvrige ingrediensene til fyllet. Smør et tynt lag smør på den stekte cottage cheese-lefsen. Del lefsen i 3 på kortsiden for å lage 3 mellomstore wraps. Legg ønsket fyll i en stripe på hver wrap. Jeg brukte her først litt ruccola, to skiver kokt skinke per stripe og deretter noen skiver ost. Fordel over eggerøren og legg på noen halve tomatskiver.
Rull deretter hver stripe stramt sammen så du får 3 ruller. Renskjær kantene og server. 😋
♥ Jeg anbefaler deg å bruke cottage cheese med ordinært fettinnhold når du lager denne wrapen, og ikke mager cottage cheese.
♥ Har du ikke food processor, går det like fint å bruke en stavmikser eller blender.
♥ Det er ikke uvanlig at cottage cheese-røren blåser seg litt opp i langpannen underveis i stekingen. Det er i så fall bare å stikke hull på lefsen med en kakenål eller lignende slik at luften siver ut igjen.
♥ Det er selvsagt valgfritt om du vil smaksette eggerøren med hvitløkspulver, chiliflak og gressløk, men det løfter smaken på den ferdige wrapen!
♥ Cottage cheese wraps smaker best samme dag de er laget. Dersom du vil bruke dem for eksempel til matpakke dagen etter, anbefaler jeg å pakke hver wrap tett inn i plastfolie og oppbevare i kjøleskapet til dagen etter.
Skriv ny kommentar